Abonnementen, Vrienden en kortingen

Ticketverkoop seizoen 21 | 22

Ticketverkoop vanaf 10 augustus

De start van de ticketverkoop schuiven we bewust nog even voor ons uit. Pas als het helemaal duidelijk is welke regels er gelden vanaf september, gaan we van start met de verkoop. De geldende afstandsregels hebben namelijk een grote impact op het aantal tickets dat we kunnen aanbieden per concert. We plannen nu de aboverkoop te starten op de eerste dag van ons zomerfestival Bijloke Wonderland: dinsdag 10 augustus. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je bent meteen mee zodra alles defintief vastgelegd is.

Lidmaatschap Vriend van De Bijloke

Voor wie regelmatig naar De Bijloke komt is een lidmaatschap interessant. Naast een vroegboekvoordeel geniet je van een fikse korting op je al je tickets en mag je een verassingsuitnodiging verwachten. Koop nu al je lidmaatschap voor seizoen 21 | 22 voor €25 per persoon. 

Word Vriend

Voor wie dat ietsje meer wil dan een abonnement zijn er de Vrienden van De Bijloke. Als Vriend geniet je van een hele reeks voordelen: een vroegboekvoordeel, gratis tickets, een blik achter de schermen van het Muziekcentrum, etc.
 
Door de coronaregels zal de inhoud van het lidmaatschap noodgedwongen veranderen. Uiteraard willen we de kersverse Vrienden niet teleurstellen en zullen we een mooi pakket voordelen aanbieden, maar momenteel weten we nog niet precies wat. De kans is groot dat we geen genummerde stoelenplannen kunnen aanbieden in de voorverkoop, omdat de social distancing-regels het onmogelijk maken dat iedereen zelf stoelen kiest.
 
Ook hier vragen we dus nog even geduld tot we van de overheid duidelijkheid krijgen over wat toegelaten wordt in het najaar.
 
Er zijn twee lidmaatschappen: Vriend van De Bijloke en het steunlidmaatschap Erevriend  van De Bijloke.

Abonnementen

Wegens de coronamaatregelen verkopen we tijdelijk geen abonnementen maar enkel losse tickets.

Wat is een abonnement?

Een abonnement is een korting op de ticketprijs voor wie meerdere keren naar De Bijloke komt gedurende het seizoen. Je bestelt tijdens de voorverkoopperiode alle tickets in één keer en je krijgt je korting. Bijkomend voordeel is dat de verkoop van abonnementen start voor de losse tickets, waardoor je zeker bent van de beste plaatsen. 

Je krijgt tot 20% korting als je...

  • kiest voor een vaste reeks (een thematische selectie, bv. Grandioos Symfonisch, Kamermuziek, Zalige Zondag...). Hoeveel tickets per concert maakt niet uit.
  • kiest voor minimum 10 verschillende concerten. Hoeveel tickets per concert maakt niet uit.

Je krijgt tot 10% korting als je...

• kiest voor minimum 5 verschillende concerten. Hoeveel tickets per concert maakt niet uit. 

 

    

65-plussers

Zolang we wegens coronamaatregelen slechts voor een beperkte capaciteit mogen verkopen is er geen 65+ korting van toepassing.

Studenten & scholieren (-26)

Studenten en scholieren jonger dan 26 jaar kunnen alle voorstellingen bijwonen tegen €7 euro. Hiervoor volstaat het je studentenkaart één keer per seizoen te tonen aan de balie of een scan ervan te mailen naar tickets@debijloke.be. Op basis van je e-mailadres wordt dan het studententarief geactiveerd en kan je op de website tickets boeken tegen €7.

1 ticket per student per voorstelling. De korting is strikt persoonlijk, deze tickets mogen niet worden doorgegeven. Bij het binnenkomen van de zaal moet je je studentenkaart als bewijsstuk kunnen voorleggen. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen.

Groepstarieven

Groepen vanaf 20 personen

Krijg per ticket € 4 korting op het basistarief. Eén begeleider per 20 personen komt gratis mee. Plaats je groepsreservatie via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Wil je ook een receptie of arrangement boeken voor je groep? Bekijk zeker onze pagina over arrangementen.

Scholentarief

Groepen vanaf 10 leerlingen of studenten (-26) begeleid door een leerkracht of docent betalen slechts € 7 per persoon. Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. Extra begeleiders betalen de gewone ticketprijs.

Deeltijds Kunstonderwijs

Leerkracht of leerling deeltijds kunstonderwijs? Kom in groep naar een concert en bezorg zo je leerlingen of klasgenoten de ultieme concertervaring. Je geniet van een zeer voordelig DKO-tarief. DKO-leerlingen in groep van minstens 10 personen betalen slechts €11 voor een ticket. Zijn de leerlingen jonger dan 26 én nog student? Dan betalen ze gewoon het studententarief (€7). Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. Extra begeleiders betalen de gewone ticketprijs.

Reserveren kan via scholen@debijloke.be of 09 323 61 00. Reserveringen worden chronologisch behandeld. Let wel, bij bepaalde concerten is de capaciteit voor DKO- en schoolgroepen beperkt en is er een voorrang voor abonnementen of losse tickets.

Rolstoelgebruikers / begeleiders

Rolstoelgebruikers kunnen niet alleen gebruik maken van de rolstoelplaatsen in de zaal, begeleiders van rolstoelgebruikers mogen ook gratis mee naar het concert. Voor hen worden stoelen voorbehouden achter de rij rolstoelplaatsen. Je kan deze reserveren via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Klik hier voor meer info ivm toegankelijkheid van onze zalen

UiTPAS 

De Bijloke is partner van UiTPAS Gent. UiTPAS Gent is een digitale kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Je kan met de kaart UiTpunten sparen. Die kan je dan omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel. Alle info op UiT in Gent.

  • Aan de ticketbalie van De Bijloke kan je UiTpunten sparen.
  • Bovendien kunnen UiTPAS-houders die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming 80% korting krijgen op hun tickets in De Bijloke. Let op: tickets aan dit kansentarief kunnen enkel op voorhand met UiTPAS-nummer aan de balie, per e-mail via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00 worden gereserveerd. Op de avond van een concert is dat niet mogelijk.
  • Je kan in De Bijloke ook UiTpunten ruilen voor tickets en cd's. Ontdek onze ruilvoordelen op de website van UiTPAS!

Andere reducties


Houders oKo-sectorpas

10% op het basistarief. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen, Young Masters, Behoud de Begeerte en jazzconcerten in het Kraakhuis. 

Vermeylenfonds

Als lid van het Vermeylenfonds krijg je voor het merendeel van onze concerten 20% korting op de standaard ticketprijs en kijk je gratis naar de livestreamconcerten. Meer info via ledenvoordelen Vermeylenfonds.

Davidsfonds

Als lid van het Davidsfonds krijg je  20% korting op de standaard ticketprijs behalve bij Young Masters, jazzconcerten in het Kraakhuis of zoals vermeld op onze website.  Daarnaast zijn er duotickets te winnen via het Davidsfonds Cultuurmagazine en kunnen leden meedoen aan de 1+1 actie (1 kopen = 1 gratis) met het Cultuurvoordeel van de maand. Meer info via ledenvoordelen Davidsfonds.

Gezinsbond

Als lid van de Gezinsbond krijg je 20% spaarkorting op een selectie familievoorstellingen. Deze korting wordt aan de balie toegekend op de dag van het concert, rechtstreeks op de spaarkaart.