Toegankelijkheid

Muziekcentrum De Bijloke is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het blijven evenwel historische gebouwen en hier en daar zijn er oplossingen aangebracht die niet optimaal zijn.

We raden rolstoelgebruikers aan om een begeleider mee te brengen, het muziekcentrum voorziet alvast vernieuwde, ruime rolstoelplaatsen in de zalen, voorzien van gratis begeleidersplaatsen. Reserveren van de rolstoel- en begeleidersplaatsen kan telefonisch via ons bespreekbureau.

Ook blindegeleidehonden zijn toegelaten in onze zaal.

Parking & toegangspaden

  • Het muziekcentrum heeft geen eigen parking. Parkeren kan in de omliggende straten of centrumparkings.
  • Voor minder mobiele personen zijn er twee parkeerplaatsen voorzien aan de Bijlokekaai (zie foto), dit is tevens de meest vlakke toegang.
  • Er zijn ook parkeerplaatsen aan de Godhuizenlaan ter hoogte van STAM en in de Jozef Kluyskensstraat.

 

Circulatie 

  • De foyers van het muziekcentrum zijn ruim genoeg en hebben lage drempels. Het café en de (aangepaste) toiletten zijn toegankelijk via een lift in het publieksfoyer. 
  • Het Kraakhuis is (omwille van de beperkte ruimte) voorzien van een steile rolstoelhelling. Vraag hulp aan ons zaalpersoneel. 
  • De Concertzaal heeft rolstoelplaatsen, deze zijn bereikbaar via deuren C en D (gelijkgrondse toegangen).

Rolstoelplaatsen en gratis begeleiders

De Concertzaal beschikt over 4-6 rolstoelplaatsen in de parterre die vlot bereikbaar zijn langs de gelijkgrondse zaaldeuren. Om deze te reserveren moet je contact opnemen met ons bespreekbureau, online kan je deze niet aanklikken. Zo voorkomen we dat deze per ongeluk worden ingenomen.

Rolstoelgebruikers kunnen niet alleen gebruik maken van de rolstoelplaatsen in de zaal, begeleiders van rolstoelgebruikers mogen ook gratis mee naar het concert. Er worden voor hen stoelen voorbehouden naast de rij rolstoelplaatsen. Je kan deze reserveren via het bespreekbureau.

Minder mobiele personen kunnen gebruiken maken van de fietstaxi in Gent. Reserveer jouw ritje hier.

Of maak gebruik van het aangepaste rolstoelvervoer van de Minder Mobielen Centrale (MMC), een dienstverlening van vzw Mobar in samenwerking met Stad Gent. 

De ingang van het Kraakhuis werd voorzien van een nieuwe en verbeterde toegang voor rolstoelgebruikers. Deze werken werden gerealiseerd met de steun van de Nationale Loterij.


Blindegeleidehonden

Blindegeleidehonden zijn toegelaten. Vermeld dit bij uw reservering. Wij houden er zoveel mogelijk rekening mee bij het toewijzen van uw plaatsen.