Missie

Muziekcentrum De Bijloke Gent is niet alleen een concertzaal maar ook een inspirerend centrum voor iedereen die van muziek houdt. Klassiek, oud of hedendaags, jazz, niet-Westers, voor kinderen of jongeren.

Muziekcentrum De Bijloke is, met een gevoelig oog voor maatschappelijke en culturele evoluties, een internationaal georiënteerde artistieke creatie- en presentatieplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten, inspireren en uitdagen.

Het Muziekcentrum brengt kunstmuziek op een dynamische manier, van muzikaal erfgoed tot de vernieuwende hedendaagse canon, in zuivere concertvorm en in interactie met andere kunsten. Ze stimuleert jong talent en wakkert artistiek experiment en innovatie aan.

Muziekcentrum De Bijloke is een open huis dat zich actief inzet om alle bevolkingsgroepen, zonder cultureel, etnisch, sociaal, religieus, demografisch, economisch onderscheid, te ontvangen en te verbinden. Als muziekeducatief centrum prikkelt het jongeren, van de allerkleinsten tot adolescenten.

Gevestigd in Gent, UNESCO Creative City of Music, op de Bijlokesite, waar kunsten, onderwijs en (wereld)erfgoed op een unieke en duurzame wijze samenwerken, is het Muziekcentrum uitstekend geplaatst om samenwerkingen te initiëren.