Het gebouw

Muziekcentrum De Bijloke is een prachtig bewaard, historisch pand gelegen aan de rand van de Gentse binnenstad. Een grondige renovatie maakte van deze plek een architecturale parel, voorzien van alle moderne infrastructuur en zalen van 20 tot 830 stoelen.

Onder het label De Bijloke Congres & events stellen we samen met het STAM zalen ter beschikking voor privéconcerten, congressen, (online) meetings, merklanceringen, boekvoorstellingen, lezingen en andere evenementen. 
Scroll door deze pagina en ontdek welke zaal geknipt is voor jouw evenement.

Info en vrijblijvende offertes via 09 323 61 22 of zaalverhuur@debijloke.be.

Concertzaal

Muziekcentrum De Bijloke Gent is een historische site van uitzonderlijk belang. Dit gebouw is een unicum in het middeleeuwse gebouwenpatrimonium in Europa. Het hart van het muziekcentrum – wat nu de Concertzaal is – werd in de 13de eeuw opgetrokken als reusachtige ziekenzaal.

Hét pronkstuk van deze kolossale, middeleeuwse ziekenzaal is ongetwijfeld de overweldigende overkapping in eikenhout, een sterk staaltje van middeleeuws vakmanschap. In de voorbije decennia werd ze met het grootste respect gerestaureerd en omgevormd tot een moderne concertzaal met een capaciteit van 830 zitplaatsen.

Over de Concertzaal

Bekijk het zaalplan

Technische fiche Concertzaal: klik hier 

Kraakhuis

Het Kraakhuis werd in het begin van de 16de eeuw gebouwd als kleine ziekenzaal, naast de grote uit de 13de eeuw.

De intieme ruimte heeft een polyvalent karakter: de nadruk ligt op mobiliteit en transformeerbaarheid. Ze biedt met een maximum zitcapaciteit van 238 plaatsen een brede waaier aan mogelijkheden.

Bekijk het zaalplan

Technische fiche Kraakhuis: klik hier 

Kabinet & Anatomisch Theater

Het anatomisch theater van het Anatomisch Instituut dateert uit eind 19de eeuw en deed dienst als leslokaal voor de medische faculteit van de universiteit. Bij de restauratie werd ervoor geopteerd om de authentieke, houten lesbanken te behouden en heeft men de ruimte uitgerust met audiovisuele en multimediale hoogstandjes.

Het kabinet van het Anatomisch Instituut werd eind 19de eeuw gebouwd als museum voor anatomie. Het werd naast museum ook gebruikt als studieruimte en later zelfs als linnenkamer.

Na grondige renovatie en restauratie werd deze schitterende ruimte in al haar glorie hersteld. De prachtige verlichting in combinatie met de authentieke, glazen wandkasten die de hele wand van boven tot beneden bedekken, creëren een knusse, gemoedelijke sfeer en maken de ruimte ideaal voor tentoonstellingen en intieme lezingen of concerten.

Beide ruimtes hebben een capaciteit van 80 personen.

Technische fiche Kabinet: klik hier 

Technische fiche Anatomisch Theater: klik hier 

Balkon, Suite & Foyer

Er verschillende foyers en uitgeruste bars in het gebouw, met een maximale capaciteit van 700 personen. Een privéreceptie bij een concert of een groot walking dinner voor honderden mensen: we vinden steeds een gepaste ruimte.

 

Plattegrond

1 Café
3 Concertzaal (830 zitplaatsen)
4 Kraakhuis (238 zitplaatsen)
5 Kabinet (flex tot 80),
6 & 7 Foyer
8 Anatomisch Theater (80 zitplaatsen)
9 Suite