Peter Fizgal / Amptec

Abonnementen, tarieven en lidmaatschappen

Kom voordelig naar Muziekcentrum De Bijloke 

Als abonnee


Koop je minstens 5 concerten tegelijk. Online, aan de balie of via de ticketlijn.

  • boek 5 of meer concerten naar keuze en ontvang éénmalig 20% korting
  • koop tickets vóór de reguliere ticketverkoop, zo ben je zeker van goede plaatsen
  • selecteer het abo-tarief en je abonnement korting wordt automatisch toegepast


Wil je zeker onze seizoensbrochure ontvangen? Schrijf je in via je online account bij 'nieuwsbrieven en folders' of via www.debijloke.be/inschrijven

Met een All You Can Hear-pas

Als houder van een All You Can Hear-pas proef je voor € 60 onbeperkt van al onze nieuwe muziek, met name alle 14 concerten in de reeksen 360° Saariaho, Tête-à-Tête en Ongehoord. Ontdek de concerten.

Koop vanaf nu je All You Can Hear-pas voor seizoen 23 | 24.

Koop nu

Als Vriend van De Bijloke


Voor wie regelmatig naar De Bijloke komt is een lidmaatschap als Vriend van De Bijloke interessant. Als Vriend

  • koop je het hele seizoen tickets met 20% korting
  • geniet je van een vroegboekperiode tijdens de aboverkoop
  • ontvang je een uitnodiging voor een verrassingsconcert
  • ontvang je een uitnodiging voor een concert van Gent Festival van Vlaanderen 2023

Vriend worden in seizoen 23 | 24?

Koop nu je lidmaatschap (€35 pp)

Als student/scholier (-26)


Studenten en scholieren jonger dan 26 jaar kunnen voorstellingen bijwonenaan € 10.

1 ticket per student per voorstelling. De korting is strikt persoonlijk, deze tickets mogen niet worden doorgegeven. Bij het binnenkomen van de zaal moet je je studentenkaart als bewijsstuk kunnen voorleggen. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen.

Met groepen vanaf 20 personen


Krijg per ticket € 4 korting op het basistarief. Eén begeleider per 20 personen komt gratis mee. Plaats je groepsreservatie via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Wil je ook een receptie of arrangement boeken voor je groep? Bekijk zeker onze pagina over arrangementen.

Met een rolstoel of European Disability Card


Voor rolstoelgebruikers en houders van de European Disability Card voorzien we bij Muziekcentrum De Bijloke gratis begeleidersplaatsen. Begeleiders van rolstoelgebruikers zitten tijdens het concert naast de persoon in de rolstoel.

Rolstoel- en begeleidersplaatsen kan je enkel reserveren aan de ticketbalie, via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Online kan je deze plaatsen niet selecteren.  Klik hier voor meer info ivm toegankelijkheid van onze zalen

Met je UiTPAS


De Bijloke is partner van UiTPAS Gent. UiTPAS Gent is een digitale kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Je kan met de kaart UiTpunten sparen. Die kan je dan omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel.

Punten sparen

Aan de ticketbalie van De Bijloke kan je UiTpunten sparen.

Verhoogde tegemoetkoming

Bovendien kunnen UiTPAS-houders die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming 80% korting krijgen op hun tickets in De Bijloke.

Reserveer je tickets aan 'UiTPAS met kansentarief' op voorhand: tijdens onze openingsuren aan de ticketbalie of via de ticketlijn op 09 323 61 00. Niet bij de ticketkassa vooraf het concert.

Ook kan je deze tickets hier online bestellen na ingave van je UiTpasnummer:

De Bijloke-UiTpas ticketshop

Met je school of DKO


Groepen vanaf 10 leerlingen of studenten (-26) begeleid door een leerkracht of docent betalen slechts 50% van de normaalprijs per persoon. Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. Extra begeleiders betalen de gewone ticketprijs.

Deeltijds kunstonderwijs

Leerkracht of leerling deeltijds kunstonderwijs? Kom in groep naar een concert en bezorg zo je leerlingen of klasgenoten de ultieme concertervaring. Je geniet van een zeer voordelig DKO-tarief. DKO-leerlingen in groep van minstens 10 personen betalen slechts 50% van het normaaltarief voor een ticket. Zijn de leerlingen jonger dan 26 én nog student? Dan betalen ze gewoon het studententarief (€10). Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. 

Reserveren kan via scholen@debijloke.be of 09 323 61 00. Let wel, bij bepaalde concerten is de capaciteit voor DKO- en schoolgroepen beperkt en is er een voorrang voor abonnementen of losse tickets.

Andere reducties


Gezinsbond

Als lid van de Gezinsbond krijg je 20% spaarkorting op een selectie van familievoorstellingen. Je lidkaart wordt gescand aan de ticketbalie bij aanvang van de voorstelling. Nadien wordt het bedrag van je spaarkorting door Gezinsbond terugbezorgd.

Houders oKo-sectorpas

50% op het basistarief. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen.

Vermeylenfonds

Als lid van het Vermeylenfonds krijg je 20% korting op de standaard ticketprijs. Meer info via ledenvoordelen Vermeylenfonds.

Davidsfonds

Als lid van het Davidsfonds krijg je 20% korting op de standaard ticketprijs.  Max. 2 tickets per lidkaart. Daarnaast zijn er soms duotickets te winnen via het Davidsfonds Cultuurmagazine en kunnen leden meedoen aan de 1+1 actie (1 kopen = 1 gratis) met het Cultuurvoordeel van de maand. Meer info via ledenvoordelen Davidsfonds.

Knack Clubleden

Genieten van 30% korting voor een selectie concerten in seizoen 23-24. 

Klik hier voor meer info.

Hoe met korting tickets reserveren?

Reserveren aan bovenstaande kortingen kan enkel per mail via tickets@debijloke.be. Telefonisch via 09 323 61 00 (di-vr 13-17u). Of op voorhand tijdens onze openingsuren aan de ticketbalie, niet tijdens de concertavond zelf. Controle van het lidmaatschap en betaling van de tickets wordt op voorhand via een foto van de kaart per e-mail geregeld.

Leden van de Gezinsbond en Knack Club kunnen ook online aankopen. 

Cadeaubonnen

Op zoek naar het perfecte geschenk? Je kan bij De Bijloke het hele jaar door een geschenkbon kopen. Een bon is 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum. Je kiest zelf de waarde. De bon is geldig voor alle voorstellingen van Muziekcentrum De Bijloke. Een bon kopen en ermee betalen kan online, telefonisch en aan het de ticketbalie. 

Naar de cadeaubonnen >

Steunlidmaatschap

Ontdek onze steunlidmaatschappen: word Erevriend of Mecenas

Om zoveel mogelijk van onze artistieke plannen te realiseren, de sociaal-educatieve projecten uit te bouwen en verder te investeren in ons historisch gebouw en erfgoed blijven extra middelen meer dan welkom.

Word Erevriend of Mecenas en maak samen met ons deze ambities waar.