Bereikbaarheid

Muziekcentrum De Bijloke maakt deel uit van de historische Bijlokesite, op 10 minuutjes wandelen van het stadscentrum. U kan het terrein op via twee ingangen:

 • Bijlokekaai 7, 9000 Gent
 • Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Goed om weten:

de toegang tot de binnentuin via de Jozef Kluyskensstraat (via doorgang KASK) is gesloten. Om veiligheidsredenen sluit HOGENT het schoolgebouw 's avonds, tijdens weekend en schoolvakanties af.

Ligging

Met de fiets of fietstaxi

Aan de ingang aan de Godshuizenlaan 2 is er een grote overdekte fietsenstalling met camerabewaking (foto). Ook in de Jozef Kluyskensstraat, vlakbij de ingang van de Hogeschool Gent zijn overdekte fietsenstallingen aanwezig.

Je kan ook via Bijlokekaai 7 de site op fietsen, hier vind je ook (niet overdekte) fietsenstallingen.

Kom met de fietstaxi!

De Fietsambassade van Gent zorgt voor vervoer van minder mobiele personen met de fietstaxi's. Je leest er alles over op hun website.

 

Met de auto

De Bijlokesite ligt met één zijde tegen de kleine stadsring van Gent aan en is dus goed bereikbaar met de auto, ook na de invoering van het circulatieplan. Op de historische Bijlokesite zelf is er geen parking. In de omliggende straten is er wel uitgebreide parkeermogelijkheid en er liggen meerdere ondergrondse parkings op wandelafstand. Vergeet zeker niet te checken of je wagen in de Lage Emissie Zone (LEZ) mag. Zo niet parkeer je beter buiten de kleine ring (R40), er staan ANPR-camera's.

Parkeren in de omliggende straten

De Bijloke ligt in de oranje parkeerzone voor betalend parkeren. De parkeertijden en -tarieven vindt u hier. In straten rond de Bijlokesite zijn er veel parkeerplaatsen beschikbaar, maar bij drukke concerten zijn deze snel ingenomen. Voorzie voldoende tijd bij het plannen van uw avond. Let goed op de borden voor bewonersparkeren, deze plaatsen zijn voorbehouden aan buurtbewoners. 

Sla op de ring af aan de lichten ter hoogte van Bijlokehof om volgende lus te rijden:

 • Bijlokehof/ Louis Pasteurlaan (dwars parkeren aan beide kanten)
 • Jozef Kluyskensstraat (dwars parkeren aan beide kanten).
 • Bijlokekaai: over de hele lengte van de heraangelegde Bijlokekaai is een parkeerstrook voorzien, inclusief 2 rolstoelplaatsen.
 • Langs de Godshuizenlaan.

Parkeerplan


(parkeerstroken in groen aangeduid - klik op de afbeelding voor grotere weergave)

Parkings in de buurt

Er zijn verschillende grote ondergrondse parkings op wandelafstand van de Bijloke.

 • Parking Kouter (425 plaatsen op 900 m - 11 min stappen) - WANDELROUTE
 • Parking Sint-Pietersplein (700 plaatsen - op 1 km - 12 min stappen) - WANDELROUTE
 • Parking Gent Zuid (1000 plaatsen - op 1,2 km - 15 min stappen) - WANDELROUTE
 • Parking Sint Michiels (600 plaatsen - op 1,1 km - 13 min stappen) - WANDELROUTE
 • Parking Sint Pieters Station (1500 plaatsen - 15 min stappen) - WANDELROUTE

Park & Ride

Automobilisten kunnen ook gebruik maken van het park-and-ride aanbod aan de stadsrand en vervolgens overstappen op het openbaar vervoer. Volgende P+R parkings hebben een rechtsreekse tramverbinding met de Bijlokesite.

Lage Emissiezone

Vanaf januari 2020 is er in Gent een Lage EmissieZone (LEZ) ingesteld binnen de kleine ring (R40). Oudere dieselwagens mogen dan niet meer die zone binnenrijden. De Bijlokesite grenst aan de R40, dus de facto blijft het Muziekcentrum bereikbaar, ongeacht met welke wagen u rijdt. Als uw wagen niet zou binnenmogen in de LEZ dient u uiteraard wel langs de stadsring te parkeren en niet de omliggende straten in te rijden. Ook de ondergrondse parking Gent Zuid blijft bereikbaar zonder de LEZ binnen te rijden. Van daar kan u 15 min. stappen naar de Bijlokesite.

Check hier je wagen

De parking Campus Prins Filip aan de Jubileumlaan is sinds dit jaar toegankelijk voor iedereen en ligt buiten de LEZ zone. Bekijk meer 

Met de trein

De Bijlokesite ligt op 1 kilometer van het station Gent-Sint-Pieters, een kwartiertje stappen. De dichtste toegang tot de Bijlokesite voor wie van het station komt is de toegang aan de Godshuizenlaan 2, ter hoogte (aan Stadsmuseum STAM). Je kan aan het station ook tram T1 nemen tot aan halte Bijlokehof. 

Naar het gedetailleerde routeplan van de wandeling

Met De Lijn

Er liggen bus- en tramhaltes in de buurt van De Bijloke. Zo kan je:

 • Vanuit Gent Sint-Pietersstation of vanaf de Kouter kan u makkelijk tram T1 (halte Bijlokehof) nemen.
 • Vanaf het Woodrow Wilsonplein (Gent Zuid) is er tram T1 of T3 (halte Bijlokehof).

Je kan het makkelijkst je route uitstippelen aan de hand van de routeplanner van De Lijn.

Naar de routeplanner

Scholen gratis met De Lijn

Dankzij de steun van Cultuurkuur kunnen scholen met DynamoOPWEG (maximum 30 personen per rit met bus of tram) gratis gebruik maken van De Lijn om naar De Bijloke te reizen. Meer info vind je via bovenstaande link.