Gangmakers-gesprek Jonas Roelens (thema gender)

Met Lukas Dhont, Els Wuyts & Tom Goossens
zo 21 apr 14:00
Café

Programma

Historicus en universitair docent gendergeschiedenis Jonas Roelens is Gangmaker gender. Hij kijkt vanuit zijn vakgebied scherp naar thema’s en betekenissen die zelden of nooit verteld worden.

Lukas Dhont is een filmregisseur en scenarist, die internationaal werd gelauwerd met zijn eerste twee langspeelfilms 'Girl' (2018) en 'Close' (2022)

Tom Goossens is dramaturg en (opera)regisseur. Met zijn eigen gezelschap DESCHONECOMPAGNIE maakte hij muziektheatervoorstellingen zoals Così, Le Nozze, Rigoletto en De Barbier. Sinds 2019 werkt hij geregeld samen met Opera Ballet Vlaanderen.

Els Wuyts werkt als tentoonstellingsmaker momenteel aan de achtste editie van Beaufort 2024. Eerder was ze betrokken bij Triënnale Brugge 2021, dat internationale kunst en architectuur met de historische stadskern van Brugge verbond.

Moderator Lindah Leah Nyirenda is verbonden aan de LUCA School of Arts en staat vooral bekend om haar performances. Als slampoëet grijpt ze naar taal om maatschappelijke problematieken als racisme, seksisme en discriminatie van nieuwe perspectieven te voorzien.
Gangmaker Gender Jonas Roelens gaat in gesprek met drie experten.
De Gangmakers zijn drie jonge talenten die de opdracht kregen ons Muziekcentrum een kritische spiegel voor te houden. Vandaag gaat onze Gangmaker Gender in gesprek met drie experten uit zijn onderzoeksveld: regisseur Lukas Dhont, theatermaker Tom Goossens en curator Els Wuyts. Het gesprek wordt in goede banen geleid door moderator Lindah Leah Nyirenda. Nadien kan je als publiek vragen stellen.