Gangmakers-gesprek Sofie Vanden Eynde (thema welzijn)

Met Marlies De Munck & Tessa Kerre
zo 21 apr 20:00
Café

Programma

Luitiste en frontvrouw van IMAGO MUNDI Sofie Vanden Eynde is Gangmaker welzijn. Zij onderzoekt de manier waarop muziek een invloed heeft op welzijn.

Professor Tessa Kerre is hematoloog, kliniekhoofd aan het UZ Gent en hoofddocent aan de Universiteit Gent. Ze richtte de onderzoeksgroep PC3 (Person Centered Cancer Care) op, waarin ze de impact van Samen Lezen onderzoekt op patiënten en studenten, en het belang van het duidelijk informeren van patiënten en hun naasten voor de behandeling.

Marlies De Munck is filosofe, docente en essayiste. Ze doceert muziekfilosofie en esthetica aan de Universiteit Antwerpen en schrijft regelmatig opiniestukken voor De Standaard.

Moderator Carlo Siau is radiopresentator bij Klara en copywriter.
Gangmaker Welzijn Sofie van den Eynde gaat in gesprek met twee experten.
De Gangmakers zijn drie jonge talenten die de opdracht kregen ons Muziekcentrum een kritische spiegel voor te houden. Vandaag gaat onze Gangmaker Welzijn in gesprek met twee experten uit haar onderzoeksveld: professor Tessa Kerre en cultuurfilosoof Marlies De Munck. Het gesprek wordt in goede banen geleid door moderator Carlo Siau. Nadien kan je als publiek vragen stellen.