Zomers kunstenfestival op de Gentse Bijlokesite

Donderdag 11 t.e.m. zondag 28 augustus 2022 

Voor het derde jaar op rij ben je welkom op Bijloke Wonderland, een Gents zomers kunstenfestival. Verwacht prikkelende concerten bij zonsopgang, gratis zomerbarconcerten, huisartiesten van LOD, vertelwandelingen van STAM, dans van laGeste en VIERNULVIER en literatuur met Buitengelezen.

Michiel De Vijver

Programma

Concerten en literaire voorstellingen in de Zomerbar van Bijloke Wonderland zijn gratis en hoef je niet te reserveren. Je komt gewoon naar de feeërieke stretchtent en kan daar ook iets eten en drinken. Andere concerten en voorstellingen spelen op verschillende binnen- en buitenpodia op de Bijlokesite en moet je (soms) wel reserveren.

Bekijk je het programma liever in een chronologische agendalijst?
Klik dan hier.

 • Groot slotconcert Bijloke Wonderland

  Sylvia Huang & Youth Orchestra Flanders
  zo 28 augustus

  Bestaat er een sensueler, melodieuzer vioolconcerto dan dat van Max Bruch? Koningin Elisabethlaureate Sylvia Huang doet je rillen van emotie met een gloedvolle vertolking van dit haast strafbaar mooie concerto.

  Met zijn flamboyante dirigeerstijl zet Nuno Coelho een zwierig puntje achter de zomer met een feestelijke vertolking van Berlioz’ spectaculaire 'Symphony fantastique' en de magistrale 'Prélude à l'après-midi d'un faune' van Claude Debussy. De jonge spelers van het Youth Orchestra Flanders zitten nu al te popelen om hun onevenaarbare energie en engagement naar Bijloke Wonderland te brengen.

  Programma

  Claude Debussy
  Prélude à l'après-midi d'un faune

  Max Bruch
  Vioolconcerto nr. 1 in g, opus 26

  Hector Berlioz
  Symphonie fantastique, opus 14 (épisode de la vie d’un artiste)

  Uitvoerders

  Sylvia Huang, viool

  Youth Orchestra Flanders
  Nuno Coelho, dirigent
  • zo 28 augustus 19:00 - 20:45
   Voorbij
  • zo 28 augustus 19:00 - 20:45
   Voorbij
 • Zomerbar #12: Mowgli van de Wolvenhorde

  Muzikale vertelling (6+) met koperkwintet Brassery
  zo 28 augustus

  Ook op de derde editie van Bijloke Wonderland mogen de verrassende en gratis concerten in de Zomerbar niet ontbreken.

  Brassery’s ‘Mowgli van de Wolvenhorde’ vertelt hoe een mensenkind, opgevoed door wolven in een vaak vijandige wereld opgroeit tot een jonge man. Het is een beetje Peter en de Wolf, maar met dieren die iets rauwer zijn, iets wilder, iets minder berekenbaar. Altijd spannend, maar ook af en toe behoorlijk grappig. Het is een verhaal over respect, over komen en gaan, over afscheid, maar zeker ook een beregoed verhaal over ondeugende jongens en wijze panters. Koperkwintet Brassery laat je daarbij voelen wat muziek kan vertellen wanneer woorden tekortschieten.

  Uitvoerders

  Bert Verbeke, verteller
  Koperkwintet Brassery

  Stoffel de Laat, geluid & techniek

  Marc Goris, muziek
  Jos Dom, tekst & regie
  • zo 28 augustus 16:00 - 17:00
   Voorbij
  • zo 28 augustus 16:00 - 17:00
   Voorbij
 • Zonsopgang met LOD #3

  LOD / Nabou Claerhout & Lynn Cassiers
  zo 28 augustus
  Op zondag 28 augustus 2022 groeten we de zonsopgang met twee van de meest veelbelovende dames uit de Belgische jazzscene: Nabou Claerhout en Lynn Cassiers.

  Op zondag groeten we de zonsopgang over de prachtige Bijlokesite. Een programma voor de échte early birds, want het concert start om 6:30 en duurt ongeveer één uur. We ontvangen jou met een koffie, thee en croissant. Breng gerust een dekentje of slaapzak mee!

  Trombonist, componist maar bovenal aanstormend jazztalent Nabou Claerhout nodigt voor deze zonsopgang zangeres en multi-instrumentalist Lynn Cassiers uit. Maak je op voor een duet van de bovenste plank, gebracht door twee van de meest veelbelovende dames uit de Belgische jazzscene.

  • zo 28 augustus 06:30 - 07:30
   Voorbij
  • zo 28 augustus 06:30 - 07:30
   Voorbij
 • Zomerbar #11: Bram De Looze solo

  Meesterpianist gaat solo
  za 27 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Op zijn solo-cd ‘Colour Talk’ verkent Bram De Looze het spannende snijpunt tussen klassieke muziek en improvisatie. Het pianospel van de beloftevolle Belg is nog altijd geworteld in de jazz, maar is bevrijd van stilistische beperkingen. Dankzij eerdere samenwerkingen met Joey Baron, Robin Verheyen of Stéphane Galland klinkt de meesterpianist matuurder dan ooit.

  Uitvoerders

  Bram De Looze, piano
  • za 27 augustus 19:00 - 20:15
   Voorbij
  • za 27 augustus 19:00 - 20:15
   Voorbij
 • Buitengelezen #2 met Wim Opbrouck

  VIERNULVIER / Fien Sabbe / Anna Luyten / Wim Opbrouck
  za 27 augustus

  Op zaterdag 13 en 27 augustus vinden de UITGELEZEN-avonden plaats in openlucht!

  Vaste panelleden Fien Sabbe en Anna Luyten nemen samen met onze nieuwe programmator written & spoken word Sarah Bekambo hun gasten mee naar de Bijlokesite, om er de avontuurlijkste boekentips van het moment uit te wisselen. Tussendoor zorgt een muzikant voor welklinkende intermezzo’s. Voer voor literaire veelvraten en aficionado’s van de linnen rug!

  Samen met special guest Wim Opbrouck hebben ze het over het nieuwe boek 'Mungo' van Booker Prize-winnaar Douglas Stuart, een overdonderend boek waarin de auteur van 'Shuggie Bain' opnieuw zijn literaire klasse laat zien. Daarna komt 'Borsten en eitjes' van literair fenomeen Mieko Kawakami, een adembenemend boek volgens bestsellerauteur Haruki Murakami.

  Verder bespreken ze ook nog het dubbeldebuut van Wim Opbrouck: 'Het lied van de bultrug' en 'Hij wist het niet'. Tijdens de intermezzo's zorgt Kapinga Gysel voor een streepje soul. Met het Room 13 Orchestra bracht ze de legendarische plaat 'Back to Black' van Amy Winehouse op haar eigen manier terug tot leven.

  Douglas Stuart - 'Mungo'

  De protestantse Mungo en de katholieke James leven in de hypermannelijke en gevaarlijke buitenwijken van Glasgow. Ze zouden vijanden moeten zijn maar hun vriendschap verandert langzaam in liefde. Mungo moet er alles aan doen deze ware liefde geheim te houden – met name voor zijn oudere broer Hamish, een meedogenloze bendeleider. Dan stuurt Mungo’s moeder hem met twee onbekenden op een kampeertrip die zijn leven voorgoed verandert. Vindt hij de moed en de kracht terug te keren en is er een toekomst voor Mungo met James?

  Booker Prize-winnaar Douglas Stuart schreef vijf jaar aan 'Mungo', de waardige opvolger van bestseller 'Shuggie Bain'. Naast een levendig portret van het leven van de arbeidersklasse is Stuarts nieuwe roman een diep ontroerend verhaal over de gevaarlijke eerste liefde van twee jonge mannen.

  "De schrijver van Shuggie Bain laat opnieuw zijn literaire klasse zien. Een geweldig boek." - de Volkskrant

  Mieko Kawakami - 'Borsten en eitjes'

  Op een hete zomerdag ontmoeten we in Tokio drie vrouwen: de dertigjarige Natsuko, haar oudere zus Makiko en Makiko's tienerdochter Midoriko. Makiko overweegt in Tokio haar borsten te laten vergroten, haar dochter is recentelijk gestopt met praten en worstelt met zichzelf en haar veranderende lichaam als jonge vrouw. Acht jaar later ontmoeten we Natsuko opnieuw. Terwijl ze haar langverwachte tweede roman zou moeten schrijven, koestert ze de wens om moeder te worden. Als alleenstaande vrouw wordt ze gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land.

  De Japanse Mieko Kawakami is een literair fenomeen in eigen land. Met 'Borsten en eitjes' breekt ze de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar.

  "Adembenemend. echt geweldig. (...) Ik zal het gevoel van pure verwondering dat ik had toen ik Mieko Kawakami's 'Borsten en eitjes' voor het eerst las nooit vergeten." - Haruki Murakami

  • za 27 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • za 27 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
 • UNRUHE

  Groupe Crisis / Nolwenn Peterschmitt
  voorstelling voor 15+
  za 27 augustus
  -
  zo 28 augustus

  UNRUHE is het nieuwe project van Groupe Crisis, een collectieve creatie onder leiding van Nolwenn Peterschmitt (work in progress)

  Het eerste onderzoek voor de voorstelling is gebaseerd op de scharnierperiode van de late middeleeuwen in Straatsburg, rond belangrijke gebeurtenissen zoals de 'danse de Saint Guy', een dansepidemie die de inwoners van de stad in 1518 infecteerde.

  Gebaseerd op de fysieke en psychische studie van dit fenomeen en bepaalde terugkerende motieven uit die periode, waaronder dodendans, is UNRUHE een polyfone reis waarin twee muzikanten en een groep dansers en acteurs zichzelf zullen ervaren als een gemeenschap. UNRUHE, een menselijk fresco dat de "laatste dans" als een onthullend moment inneemt, onderzoekt het ontstaan van verlangen en van individuele en collectieve impulsen. Het is het verhaal van het einde van een wereld, en van onze vastberadenheid om te leven, onze noodzaak, onze honger. Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. Zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien. Afspraak aan de tent in de tuin.

  Uitvoerders

  regisseur
  Nolwenn Peterschmitt

  met en van Adrienne Winling, Martina Raccanelli, Pablo Jupin, Laurène Fardeau, Naomi Fall, Jean Robert Koudogbo Kiki, Nina Villanova, Ana Bogosavljevic, Juliette Otter, Julie Cardile, Vladimir Barbera, Nitya Peterschmitt

  regie assistente
  Caroline Loze

  muziek
  Thibaut de Raymond, Thomas Delpérié

  productieverantwoordelijke
  Morgane Baer

  een productie van Groupe Crisis
  • za 27 augustus 20:00 - 21:00
   Voorbij
  • zo 28 augustus 20:00 - 21:00
   Voorbij
  • za 27 augustus 20:00 - 21:00
   Voorbij
  • zo 28 augustus 20:00 - 21:00
   Voorbij
 • Zomerbar #10: Philippe Thuriot & Carlo Nardozza

  Système Bruxellois
  vr 26 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Als kind al merkte accordeonist Philippe Thuriot in het café van zijn ouders de directe impact van muziek op de sfeer en de mensen. Trompettist Carlo Nardozza groeide op met de accordeonklanken van zijn Italiaanse familie in Genk. Met hun gezamenlijke project Système Bruxellois (dat verwijst naar een Italiaans accordeonklavier dat de Belgen complexloos claimden) zetten ze die vroege fascinatie om in zinderende livesessies zonder vaste setlist of structuur. Vorig jaar op het Crete Senesi Festival van Philippe Herreweghe in Toscane, deze zomer op Bijloke Wonderland in Gent.

  Uitvoerders

  Système Bruxellois
  Philippe Thuriot, accordeon
  Carlo Nardozza, trompet
  • vr 26 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • vr 26 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • VanThorhout

  Not Standing / Alexander Vantournhout
  voorstelling voor 12+
  vr 26 augustus
  -
  zo 28 augustus
  VanThorhout vormt een energieke en precieze dissectie van mannelijke kracht en de culturele beeldvorming errond.

  Of het nu om oude goden, antieke helden, soldaten of sporters gaat, de verheerlijking van mannelijke kracht neigde doorheen de geschiedenis vaak naar een viering van oorlog, agressie en geweld. Thor, naar wie de titel verwijst, is er een van de bekendste verpersoonlijkingen van. Hij kan een donderstorm ontketenen en leeft tot op de dag van vandaag voort als een van de superhelden in de Marvel-strips en -films, steevast afgebeeld met zijn Mjölnir, een hamer met veel te korte steel. Hoe kunnen we in een tijd waar stereotiepe vormen van mannelijkheid sterk in vraag worden gesteld, nieuwe manbeelden genereren?

  In VanThorhout betreedt Alexander het podium als Thor, en gaat o.a. aan de slag met zijn eigen Mjölnir. Zoals steeds bij het werk van Alexander wordt de relatie tussen object en performer al snel ambigu. Wanneer verlies je de kracht om deze zware hamer te manipuleren en wanneer neemt de hamer het over en wordt hij oncontroleerbaar? Wat als al deze beelden van macht uiteenvallen?

  VanThorhout is een nieuwe solo van Alexander Vantournhout. Na een aantal groepsvoorstellingen staat hij nu opnieuw alleen op scène.

  Programma

  De nieuwe solo van Alexander Vantournhout (in preview)

  Uitvoerders

  Choreografie en uitvoering: Alexander Vantournhout - artistiek assistent: Emmi Väisänen dramaturgie: Rudi Laermans & Sébastien Henderickx - outside eye: Esse Vanderbruggen, Charlotte Cétaire - prop design: Tom De With & Willy Cauwelier - podium: Willy Cauwelier - lichtontwerp: Bert Van Dijck - concept gebaseerd op originele notes van: Rinus Samyn -

  thanks to: Bojana Cvejić, Ben Mcewen & Simon Janson - company manager: Esther Maas - technische productie: Rinus Samyn - productie manager: Barbara Falter & Aïda Gabriëls - spreiding: Frans Brood Productions - productie: not standing - co-productie: Kunstencentrum VIERNULVIER, Le CENTQUATRE (Parijs), Les Subsistances – SUBS (Lyon), Les 2 Pôles Nationaux des Arts du Cirque normands — La Brèche (Cherbourg) & le Cirque-Théâtre d'Elbeuf, 3 bis f - centre d'arts contemporains (Aix-en-Provence) - met de steun van la Fondation d’entreprise Hermès in het kader van het New Settings-programma en de Vlaamse overheid.

  Alexander Vantournhout is artiest-in-residentie in Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent, artiste associé van le CENTQUATRE Parijs en Cirque-théâtre Elbeuf en cultureel ambassadeur van de stad Roeselare. Alexander Vantournhout wordt gesteund door Fondation BNP Paribas voor de ontwikkeling van zijn projecten.

  co-presentatie VIERNULVIER en laGeste (les ballets C de la B + kabinet k).

  Bijloke Wonderland is een initiatief van LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, laGeste (les ballets C de la B + kabinet k) en STAM, met de steun van Kunstencentrum VIERNULVIER.
  • vr 26 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
  • za 27 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
  • zo 28 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
  • vr 26 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
  • za 27 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
  • zo 28 augustus 18:00 - 18:45
   Voorbij
 • Zomerbar #9: Las Lloronas

  Hemelse harmonie gedrenkt in melancholische melodieën
  do 25 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Melancholische zangharmonieën, bevlogen slam poetry in de meest diverse talen en de weeë klanken van accordeon, klarinet en gitaar: Las Lloronas (genoemd naar ‘de wenende vrouw’ uit de Mexicaanse folklore) mixen het allemaal samen tot een verslavende, bitterzoete cocktail. Geen wonder dat de drie jonge Brusselse vrouwen luisteraars verleiden van Klara tot Radio 1 (check De Toots Sessies!), van Duitsland tot Slovenië en van jazzliefhebbers tot folkfans. Met het album ‘Soaked’ onder de arm pakken ze nu eindelijk ook Bijloke Wonderland in.

  Uitvoerders

  Las Lloronas
  Sura Solomon, Amber in 't Veld & Marieke Werner, zang en instrumenten
  • do 25 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • do 25 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • L.O.D. Lunch Op donderdag #3

  LOD / Rudy Trouvé, Karen Willems & ZWERM
  do 25 augustus
  Wat gebeurt er als elektrisch gitaarkwartet ZWERM zich laat leiden door artistieke duizendpoot Rudy Trouvé (Kiss My Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutes, …) voortgestuwd door de onaardse ritmes van Karen Willems?

  Een mooie plek, een lekkere lunch en een concert gecureerd door muzikant Toon Callier: wat wil je nog meer? De LOD in LOD muziektheater is een afkorting van Lunch Op Donderdag. Zo begon het allemaal, iets meer dan dertig jaar geleden: met lunchconcerten. Vandaag produceert LOD muziektheater kleine en grootschalige producties, maar de link tussen kunst en eten is bij LOD ook nu nooit ver weg. Tijdens Bijloke Wonderland zetten we het gesmaakte concept terug op het menu.

  Wat gebeurt er als elektrisch gitaarkwartet ZWERM zich laat leiden door artistieke duizendpoot Rudy Trouvé (Kiss My Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutes, …) voortgestuwd door de onaardse ritmes van Karen Willems? Niemand weet het zeker, want buiten de studiomuren (Trouvé producete Zwerms 2 laatste albums) stonden band en producer nooit samen op het podium. Daar komt verandering in tijdens Bijloke Wonderland. Maak je op voor een bijzonder concert, een ontmoeting tussen zes van de strafste muzikanten uit onze contreien. Het concert is gratis. Wie wil, kan genieten van een heerlijke lunch aan €16, op voorhand te betalen. Reservatie (zowel met als zonder lunch) is verplicht, zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien.

  • do 25 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij
  • do 25 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij
 • SOV Conducting Masterclass

  Finale
  zo 21 augustus

  Van 18 tot 21 augustus 2022 vindt de derde editie van de SOV Conducting Masterclass plaats. 3 jonge dirigeertalenten in spe krijgen de kans om te werken met chef-dirigent Kristiina Poska en de musici van Symfonieorkest Vlaanderen.

  De muzikale focus dit seizoen: 'Symfonie nr. 6' van Ludwig van Beethoven en hedendaagse klassieke muziek. Samen met Ensemble SPECTRA en artistiek leider Filip Rathé buigen de dirigenten zich één dag over Vlaamse hedendaagse muziek voor ensemble.

  Als finale van de masterclass nemen de drie kandidaten om de beurt plaats voor het orkest in een finaal slotconcert.

  Programma

  Annelies Van Parys °1975 | Conte
  Daan Janssens °1983 | (Paysages — études) IV
  Frederik Neyrinck °1985 | Echo de Maeterlinck
  Ludwig van Beethoven 1770-1827 | Symfonie nr. 6 in F, Op. 68

  Uitvoerders

  Kandidaat 1 - Aleksandra Melaniuk
  Aleksandra Melaniuk is een Poolse dirigent en studeert momenteel orkestdirectie aan de Muziekacademie van Ignacy Jan Paderewski in Poznan, bij Mo Yaroslav Shemet.

  Kandidaat 2 - Elias Peter Brown
  Elias Peter Brown is assistent-dirigent van het Koreaans Nationaal Symfonieorkest in Seoul. Momenteel volgt hij een Advanced Professional Training bij Prof. Steven Sloane en Harry Curtis aan de Universität der Künste Berlin en is lid van het Duitse Forum Dirigieren.

  Kandidaat 3 - Kevin Hendrickx
  Kevin Hendrickx studeert compositie en directie aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Daan Janssens en Kristiina Poska. Hij is als dirigent momenteel verbonden aan Continuo (Alumni- en personeelsorkest UGent), het Leuvens Universitair koor en het Roeselaars kamerkoor.
  • zo 21 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • zo 21 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • Zomerbar #8: Merci Satie

  Vertelconcert (6+) met ZEAL ensemble & Hilde Rogge
  zo 21 augustus
  Het ZEAL ensemble duikt in de heerlijke muzieknoten van Satie en Hilde Rogge vertelt honderduit over de man, zijn liedjes en verdrietjes
  Meneer Satie. Erik eigenlijk. Erik Satie. Een vreemde man, toch wel. Praat tegen de toetsen van zijn piano. Verzamelt paraplu's en geeft die ook allemaal een naam. Schrijft brieven naar zichzelf. Alleen naar zichzelf. Geef toe. Maar wat een genie! Wat maakte hij prachtige muziek! Merci daarvoor, Erik. Merci Satie.

  Uitvoerders

  Hilde Rogge, tekst & spel

  ZEAL ensemble
  Celine Debacquer, zang & klokkenspel
  Helena Faes, cello
  Saskia Van Herzeele, piano

  Frank Cools, artistiek advies
  Gilles Pollak, scenografie & techniek
  • zo 21 augustus 16:00 - 17:00
   Voorbij
  • zo 21 augustus 16:00 - 17:00
   Voorbij
 • Zonsopgang met LOD #2

  LOD / Lieselot De Wilde & Peter Verhelst
  zo 21 augustus
  Op zondag 21 augustus 2022 groeten we de zonsopgang met Songs of travel, een live versie van Around the world in 72 songs waarin sopraan Lieselot De Wilde op zoek gaat naar liederen van overal ter wereld.

  Op zondag groeten we de zonsopgang over de prachtige Bijlokesite. Een programma voor de échte early birds, want het concert start om 6:20 en duurt ongeveer één uur. We ontvangen jou met een koffie, thee en croissant. Breng gerust een dekentje of slaapzak mee!

  De tijd dwingt ons om na te denken over onze manier van reizen. Wat willen we ontdekken en op welke manier is dat allemaal nog haalbaar en te verantwoorden. In Songs of travel neemt Bel Ayre de luisteraar mee op zoektocht naar het hoe en waarom van reizen. Aan de hand van liederen vanuit alle hoeken van de wereld wil het ensemble een universele kijk bieden op onze reisdrift. Songs of travel is een live versie van Around the world in 72 songs, een video project waarin Lieselot De Wilde op zoek gaat naar liederen van overal ter wereld met als reisgezellen een draaiorgeltje en journaliste Nellie Bly die in 1889/90 als eerste de wereld rondreisde in 72 dagen. Het project geeft speciale aandacht aan vrouwelijke zangeressen, componisten en singer-songwriters.

  • zo 21 augustus 06:20 - 07:20
   Voorbij
  • zo 21 augustus 06:20 - 07:20
   Voorbij
 • Zomerbar #7: aki feat. Joachim Badenhorst

  Jazzkwartet strikt coming man op klarinet
  za 20 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  ‘Weldoordacht, intelligent en tegelijk fragiel en ontroerend. Deze plaat blijft hangen en doet verlangen naar meer.’ Dat vindt Klara van de ep ‘Niobe’ van aki. Het mag dan ook niet verwonderen dat de band van zangeres en drumster Anke Verslype voor zijn nieuwe tournee en debuutalbum ‘nader’ het gezelschap krijgt van Joachim Badenhorst, coming man op klarinet. Dat ook harp de bedwelmende sound van aki tekent, doet je alleen maar verder wegdromen.

  Uitvoerders

  Anke Verslype, drums
  Willem Heylen, gitaar
  Marjolein Vernimmen, harp
  Ruben De Maesschalck, bas
  Joachim Badenhorst, klarinet

  In samenwerking met JazzLab
  • za 20 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • za 20 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • Monstrare et/ou Monere

  Milø Slayers
  vr 19 augustus
  -
  za 20 augustus

  Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. Benen die uitzwaaien van zichzelf. Tot er onderaan de rug dan toch een mond boven de broek komt piepen. Horen al die lichaamsdelen wel bij elkaar? En waar is het hoofd? Uit het duister weerklinkt uiteindelijk alleen nog een stem, als een daverende eruptie van diep vanbinnen.

  Monstrare et/ou Monere, het solo-debuut van Milø Slayers, verkent de grens tussen mens en monster. Niet als in Hollywood, maar vanuit een dieper bewustzijn dat zich buiten devaste categorieën wil wringen. Kan een identiteit iets vloeibaars worden? Waar gaat het normale (normatieve) lichaam over in een lijf dat gezien wordt als misvormd? Een levende triptiek over monsterlijkheid als mogelijkheid. 

  Milø Slayers maakt sinds 2013 deel uit van dansgezelschap Slayers en studeerde tot 2020 'kunst en choreografie’ aan ISAC in Brussel. In Monstrare et/ou Monere versmelt zijn choreografische achtergrond in hiphop zich met de structuren van abstracte hedendaagse dans, onder een lichtspel dat de bekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt.

  Programma

  concept & dans Milø Slayers lichtontwerp Max Adams kostuums Lila John bewegingsonderzoek Stéphane Bourhis productie KWP Kunstenwerkplaats co-productie Dans in Brugge, VIERNULVIER en STUK dramaturgie Wouter Hillaert met dank aan Wouter Hillaert, Lisa Vereertbrugghen, Daniel Blanga Gubbay, Elsemieke Scholte, Alain Platel, WIPCOOP, BUDA, Ultima Vez, laGeste, Charleroi Danse, BATARD, KVS, ISAC co-presentatie VIERNULVIER en laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)

  Uitvoerders

  Een initiatief van LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
  Met de steun van Kunstencentrum VIERNULVIER
  • vr 19 augustus 21:00 - 22:00
   Voorbij
  • za 20 augustus 21:00 - 22:00
   Voorbij
  • vr 19 augustus 21:00 - 22:00
   Voorbij
  • za 20 augustus 21:00 - 22:00
   Voorbij
 • Zomerbar #6: Hi Hawaii

  Prettig gestoord duo tussen jazz, pop en impro
  vr 19 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Ergens tussen jazz, synthpop en impro ligt het absurde universum van het Brusselse duo Hi Hawaii. Live beloven de muzikale veelvraten een energieke trip die wild stuitert van catchy pop naar ongebreideld experiment en weer terug. Net als op hun bejubelde debuutalbum ‘The List’. Dat het zweterig wordt, daar in die Zomerbar!

  Uitvoerders

  Hi Hawaii
  Lennart Heyndels, elektrische bas, synths, zang
  Jens Bouttery, drums, synths, zang
  • vr 19 augustus 19:00 - 20:00
   Voorbij
  • vr 19 augustus 19:00 - 20:00
   Voorbij
 • 7 Vies

  Nach + Ruth Rosenthal
  vr 19 augustus
  -
  za 20 augustus

  Het lijkt wel alsof het vrouwelijke lichaam de inzet van een politieke strijd is. Heb je als vrouw ook de keuze om niet te strijden? Waarin ligt je macht als vrouw en tot hoever reikt je stem?

  Het wordt onderzocht in 7 Vies, een voorstelling die gemaakt werd in het kader van Vive le sujet! voor het Festival d'Avignon 2021. De samenwerking tussen de jonge choreografe Nach en de zangeres/tekstdichteres Ruth Rosenthal resulteerde in een zodanig straffe voorstelling, dat een verdere ontwikkeling ervan zich opdrong. Nach vertrok vanuit haar favoriete dansstijl, krumping. In confrontatie met de doordringende stem van Rosenthal creëerde het duo een voorstelling over wat het betekent vrouw te zijn.

  Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. Zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien.

  Uitvoerders

  met Nach en Ruth Rosenthal concept Nach en Ruth Rosenthal tekst Nach en Ruth Rosenthal muziek Ruth Rosenthal licht Anne Vaglio en Ruth Rosenthal geluid Anne Laurin regie Vincent Hoppe administratie en productie Marie-Anne Rosset (Missions Culture), Sophie Cottet productie Nach Van Van Dance Company coproductie SACD, Festival d’Avignon, Centre chorégraphique national de La Rochelle / Cie Accrorap - Direction Kader Attou, Pôlecréation chorégraphique de la Fondation Royaumont met steun van Festival de Marseille, MC93 Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis (Bobigny) met hulp van la création chorégraphique du Ministère de la Culture Drac Île-de-France co-presentatie van VIERNULVIER en laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)
  • vr 19 augustus 18:00 - 18:35
   Voorbij
  • za 20 augustus 18:00 - 18:35
   Voorbij
  • vr 19 augustus 18:00 - 18:35
   Voorbij
  • za 20 augustus 18:00 - 18:35
   Voorbij
 • Zomerbar #5: Simply Wannes

  Lieselot De Wilde & Sofie Vanden Eynde eren Wannes Vandevelde
  do 18 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Wannes Van de Velde had een grote fascinatie voor de luitmuziek uit de renaissance en de oude liederen uit onze streken. Samen met sopraan Lieselot De Wilde duikt luitiste Sofie Vanden Eynde in het repertoire en de bibliotheek van de betreurde kleinkunstenaar. En zo vermengt de melancholie van eeuwenoude troubadours als John Dowland zich naadloos met de tijdloze poëzie van zijn Antwerpse vakbroeder.

  Programma

  Simply Wannes, muziek van J. Dowland, Wannes Van de Velde, J. del Encina, Peter Verhelst, T. Campion, F. da Milano…

  Uitvoerders

  Lieselot De Wilde, sopraan
  Kevin Van Staeyen, zang & viool
  Peter Verhelst, gitaar
  Sofie Vanden Eynde, luit
  • do 18 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • do 18 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • L.O.D. Lunch Op Donderdag #2

  LOD / Farnoosh en vrienden
  do 18 augustus
  Een mooie plek, een lekkere lunch en een concert gecureerd door sopraan Lieselot De Wilde: wat wil je nog meer?

  De LOD in LOD muziektheater is een afkorting van Lunch Op Donderdag. Zo begon het allemaal, iets meer dan dertig jaar geleden: met lunchconcerten. Vandaag produceert LOD muziektheater kleine en grootschalige producties, maar de link tussen kunst en eten is bij LOD ook nu nooit ver weg.

  Tijdens Bijloke Wonderland zetten we het gesmaakte concept terug op het menu. Tijdens deze lunchvoorstelling krijg je een unieke inkijk in het bijzondere leven, het werk en de ziel van de Iraanse dafspeler Farnoosh. Via haar muziek, teksten en verhalen leer je deze bijzondere vrouw kennen. Verpleegkundige, bergbeklimster, natuurliefhebber. De liefde gevolgd van Iran naar Gent. Een intens levensverhaal en een intense muzikale reis, waarvoor Farnoosh op het podium bijgestaan wordt door Berlinde Deman, Lieselot Dewilde en Shahab Azinmehr.

  Het concert is gratis. Wie wil, kan genieten van een heerlijke lunch aan €16 en dien je op voorhand te betalen. Reservatie (zowel met als zonder lunch) is verplicht, zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien.

  • do 18 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij
  • do 18 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij
 • Zomerbar #4: Drawing Basses

  Muzikaal tekenconcert gecomponeerd door een publiek van alle leeftijden
  zo 14 augustus
  Bassen tekenen. Of ook: bassen die tekenen. Geen toeval: bedenker en bassist Kristof Roseeuw brengt meerdere disciplines bij elkaar in interactieve performances met een spannend spel-element.
  Grafische score? Visuele partituren zijn helemaal niet zo ongewoon in hedendaagse muziek. Ze werden geïntroduceerd door componisten die op zoek gingen naar andere manieren om muziek te noteren. Niet noodzakelijk met notenbalken, maar ook met kleuren en vormen. Dat geeft de uitvoerder niet alleen meer vrijheid, maar zo kan de componist ook een heel andere vorm van creativiteit gebruiken. Het publiek als componist Bij Drawing Basses wordt het publiek de componist en bepaalt wat er gespeeld zal worden. Niet door een rondje verzoekjes roepen, maar door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord. Die spontane tekeningen worden vervolgens ‘vertaald’ naar muziek. Op elk moment kan een van de muzikanten een nieuwe tekening kiezen, tonen en samen met de andere muzikanten uitvoeren. Creativiteit en vrijheid Kortom: iedereen draagt op zijn manier bij aan het concert, en daarvoor hoef je geen expert te zijn. Je hoort hoe verschillende disciplines elkaar kunnen vormgeven, hoe verrast je zal zijn om het resultaat te horen. Spannend en spontaan, dit is muziek maken in z’n meest laagdrempelige en collectieve vorm en…. je gaat naar huis met je eerste grafische partituur.

  Uitvoerders

  Drawing Basses
  Yannick Peeters, contrabas
  Kristof Roseeuw, contrabas
  Bart Maris, trompet
  • zo 14 augustus 16:00 - 17:30
   Voorbij
  • zo 14 augustus 16:00 - 17:30
   Voorbij
 • Vertelwandeling voor gezinnen

  STAM / De geheimen van de Bijlokesite
  zo 14 augustus
  -
  zo 28 augustus
  Het STAM organiseert vertelwandelingen voor kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen samen. Er wordt gewandeld buiten op de Bijlokesite én binnen in het museum. De gids kruipt in de huid van de klusjesman van het domein.

  De klusjesman kent de Bijlokesite met al haar gebouwen en al haar groen op zijn duimpje. Hij vertelt tijdens deze wandeling alle weetjes en geheimen door aan kinderen en hun (groot)ouders. Wie woonde en werkte hier vroeger? Wisten jullie dat er kippen te vinden zijn op de site? En als je goed kijkt ook nog andere dieren... Er vallen zelfs eendjes te vissen! Weet je wat een 'anatomisch theater' is? Zoek mee naar het verscholen kerkhof. Ontdek de zelf-pluk-groentenbanken en kom te weten wat hun link is met het verleden.

  Een ticket voor de vertelwandeling is inclusief toegang tot het museum.

  • zo 14 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
  • zo 21 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
  • zo 28 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
  • zo 14 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
  • zo 21 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
  • zo 28 augustus 15:00 - 16:30
   Voorbij
 • Zonsopgang met LOD #1

  LOD / Sara Salvérius
  zo 14 augustus

  Op zondag 14 augustus 2022 groeten we de zonsopgang met accordeonist Sara Salvérius.

  Op zondag groeten we de zonsopgang over de prachtige Bijlokesite. Een programma voor de échte early birds, want het concert start om 6:10 en duurt ongeveer één uur. We ontvangen jou met een koffie, thee en croissant. Breng gerust een dekentje of slaapzak mee!

  Sara Salvérius geeft met solo accordeon verdriet en gemis een plaats, maar laat ook hoop weerklinken in haar verhalende composities. 

  De accordeonist deelde over de hele wereld al podia met onder meer Gwen Cresens, Tuur Florizoone, Antje De Boeck, Osama Abdulrasol en haar eigen trio Chansons Tryptique. Maar ook solo liet ze zich al veelvuldig opmerken, met de meeslepende albums Trapped in Sight en Equinox. Met die laatste won ze de Flanders Folk Award voor Beste Album.

  Deze zonsopgang brengt muziek die recht naar het hart gaat, in een intieme setting op Bijloke Wonderland. 

  • zo 14 augustus 06:10 - 07:10
   Voorbij
  • zo 14 augustus 06:10 - 07:10
   Voorbij
 • Zomerbar #3: Natashia Kelly Quartet

  Dear Darkening Ground
  za 13 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Met een kristalheldere stem, poëtische teksten en sterke songs grijpt het Natashia Kelly Quintet je elke keer opnieuw naar de keel. De inspiratie voor ‘Dear Darkening Ground’ haalde de frontvrouw bij dichters als Rilke en Yeats. Meer dan een eeuw geleden al waarschuwden ze - profetisch - voor het gevaar van een manke relatie tussen mens en natuur, maar ze laten tegelijk een hoopvol geluid horen: het kan anders. De eigenzinnige Belgische met Ierse roots laat zich op haar nieuwe tournee (mét cd) omringen door enkele van de fijnste jazzmuzikanten van ons land. Niet te missen!

  Uitvoerders

  Natashia Kelly Quintet met 'Dear Darkening Ground'

  Natashia Kelly, zang
  Ruben Machtelinckx, gitaar
  Nicola Andrioli, piano
  Yannick Peeters, contrabas
  Dré Pallemaerts, drums

  In samenwerking met JazzLab
  • za 13 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • za 13 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • Buitengelezen #1

  VIERNULVIER / Fien Sabbe / Jos Geysels / Jean Paul Van Bendegem
  za 13 augustus
  Op zaterdag 13 en 27 augustus vinden de UITGELEZEN-avonden plaats in openlucht!

  Vaste panelleden Jos Geysels en Fien Sabbe nemen hun gasten mee naar de Bijlokesite, om er de avontuurlijkste boekentips van het moment uit te wisselen. Tussendoor zorgt een muzikant voor welklinkende intermezzo’s. Voer voor literaire veelvraten en aficionado’s van de linnen rug!

  Samen hebben ze het over 'Bittere bloemen' van Jeroen Brouwers, een roman over illusies die even snel verwelken als bloemen. Daarna komt 'Het snoephuis' van Pulitzer Prize-winnares Jennifer Egan, een groots verhaal over de impact van technologie op onze menselijkheid. Als special guest verwelkomen ze professor Jean Paul van Bendegem en praten ze over zijn boeken 'Geraas en geruis' en 'Wijs, grijs & puber'.

  Josephien brengt tijdens de intermezzo's een mix tussen pop en soul. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes probeert ze in al haar liedjes een persoonlijk verhaal te vertellen, allemaal overdekt met een groovy sausje.

  Jeroen Brouwers - 'Bittere bloemen'

  Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat hij doet met vrolijk cynisme en opgewekt gekanker. Het voorbije leven was allerminst zonder succes, maar wat eraan ontbrak heeft zijn vereenzaamde nadagen bepaald. Aan boord ontmoet hij een vroegere leerlinge. Het eiland Corsica is het decor van enkele gebeurtenissen, die de oude man en de veel jongere vrouw een etmaal in elkaars gezelschap houden.

  Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert.

  “ ‘Bittere bloemen’ is een vintage Brouwers. Filosofische referenties en aforismen over de tentakels van de ouderdom, de naderende dood, de bedriegerijen van het geheugen en de verzengende inslag van de liefde liggen voor het grijpen. Af en toe laat Brouwers de polemist  los in Hammer, die de fulminades rondspuwt als hinderlijke kersenpitten. ‘Bittere bloemen’ is een roman van grote klasse waarin Eros en Thanatos hun ultieme alliantie aangaan.” - Juryrapport Libris Literatuur Prijs

  Jennifer Egan - 'Het snoephuis'

  Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma 'Greep op uw onbewuste' toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt velen – hoewel niet iedereen. 

  Pulitzer Prize-winnaar Jennifer Egan weeft de verregaande gevolgen van het programma door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. In haar spectaculaire verbeeldingswereld bestaan er tellers die menselijke verlangens opsporen en uitpluizen, en ontduikers, die het collectief bewustzijn ontduiken omdat ze inzien wat de prijs is van ‘een hapje van het snoephuis’.

  “Vloeiend, spits en grappig. Geen enkele stijl of genre lijken voor haar te hoog gegrepen.” - De Morgen

  • za 13 augustus 14:00 - 16:00
   Voorbij
  • za 13 augustus 14:00 - 16:00
   Voorbij
 • Zomerbar #2: Duo Deseo

  Zwoel en zuiders op gitaar en cello
  vr 12 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuiderse klanken. Bekende en minder bekende klassieke muziek uit Spanje en Zuid-Amerika (ver)voeren je naar woeste landschappen, rokerige cafés en extatische feesten. Onze Zomerbar op zijn zwoelst.

  Programma

  Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel de Falla en anderen

  Uitvoerders

  Duo Deseo
  Maarten Vandenbemden, gitaar
  Ann Van Hecke, cello
  • vr 12 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • vr 12 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • Instaprondleiding

  STAM / De Zusters van de Bijloke
  vr 12 augustus
  -
  vr 26 augustus
  Wat nu een culturele hotspot is, was meer dan zeven eeuwen lang een zorgsite. Op wandel op de prachtige Bijlokesite en in de historische Bijlokeabdij, kruip je in de huid van de zusters die hier werkten en woonden. Ora, labora en caritas.
  Deze vrouwen verlieten het wereldlijke leven, maar stonden er tegelijk middenin. Een verhaal over gehoorzaamheid en rebellie, zorg en boss ladies avant la lettre. Over hoe zusters hun vrouwtje leerden staan, met de Heer in gedachten. Deze rondleiding doet zowel buiten (de Bijlokesite) als binnen (het STAM, de Bijlokeabdij) aan. Binnen komen abdijrefter, dormitorium en abdijkerk aan bod, waar de zusters leefden en woonden. Een ticket voor de instaprondleiding is inclusief toegang tot het museum.
  • vr 12 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • vr 19 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • vr 26 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • vr 12 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • vr 19 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
  • vr 26 augustus 14:00 - 15:30
   Voorbij
 • Zomerbar #1: Koi Collective

  Piano en sax in duo
  do 11 augustus

  De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet. Er is voldoende ruimte en we voorzien extra stoelen voor drukke avonden. Eten en drinken kan je bestellen aan de bar.

  Emmy Wils werd als een van De Twintigers geselecteerd door Klara en verblufte in Muziekcentrum De Bijloke al met de ‘Sequenza voor piano’ van Luciano Berio. Als Koi Collective verkent ze samen met saxofonist Maarten Vergauwen kleurrijke hedendaagse muziek van onder meer de Japanner Takashi Yoshimatsu, de Turk Fazil Say én de Brit Michael Nyman. Het talent van morgen op de Zomerbar van vandaag!

  Programma

  Fazil Say
  Suite voor saxofoon en piano (opus 55)

  Tim Mulleman
  Duo

  Michael Nyman
  Shaping the Curve

  Takashi Yoshimatsu
  Fuzzy Bird Sonata

  Uitvoerders

  Koi Collective
  Emmy Wils, piano
  Maarten Vergauwen, saxofoon
  • do 11 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
  • do 11 augustus 19:00 - 20:30
   Voorbij
 • L.O.D. Lunch Op Donderdag #1

  LOD / Emmy Wils & Colette Goossens
  do 11 augustus
  LOD-componist Frederik Neyrinck nodigt pianiste Emmy Wils (o.a. Sonos Ensemble) en theatermaker Colette Goossens (KASK) uit voor de eerste lunchvoorstelling van deze Bijloke Wonderland.
  Een mooie plek, een lekkere lunch en een concert gecureerd door LOD-componist Frederik Neyrinck: wat wil je nog meer? De LOD in LOD muziektheater is een afkorting van Lunch Op Donderdag. Zo begon het allemaal, iets meer dan dertig jaar geleden: met lunchconcerten. Vandaag produceert LOD muziektheater kleine en grootschalige producties, maar de link tussen kunst en eten is bij LOD ook nu nooit ver weg. Tijdens Bijloke Wonderland zetten we het gesmaakte concept terug op het menu. Frederik Neyrinck nodigt pianiste Emmy Wils (o.a. Sonos Ensemble) en theatermaker Colette Goossens (KASK) uit voor de eerste lunchvoorstelling van deze Bijloke Wonderland. Een middag met repertoire voor piano en een selectie van teksten die Colette Goossens schreef. Wees welkom onder de tent in de Bijloke binnentuin, laat je verwennen met een lekkere lunch en geef je over aan de pianoklanken en mijmeringen van dit duo. Het concert is gratis. Wie wil, kan genieten van een heerlijke lunch aan €16 en dien je op voorhand te betalen. Reservatie (zowel met als zonder lunch) is verplicht, zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien.

  Uitvoerders

  Een initiatief van
  LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en LaGeste (les ballets C de la B & kabinet k)

  Met de steun van
  Kunstencentrum VIERNULVIER
  • do 11 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij
  • do 11 augustus 12:30 - 14:00
   Voorbij

Eten en drinken

De Wonderland-bar (door Coeur Catering) gaat open één uur voor de start van iedere voorstelling

Download de menukaart

Praktisch

Donderdag 11 tot zondag 28 augustus 2022. 
Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Wil je tickets kopen via de UITpas met kansentarief, stuur dan een mail naar tickets@lod.be of bel naar 09 266 11 34, met vermelding van het evenement waar je naartoe wil. 

Let op! De Bijlokesite ligt in de lage-emissiezone van Gent. Test hier of je voertuig binnen mag: https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone 

Contact

E | bijlokewonderland@gmail.com
T | 09 266 11 34
W | www.bijlokewonderland.be