AYNUR

Fusie van Koerdische folk met westerse invloeden
zo 17 dec 20:00
Concertzaal
Ontdek de betoverende wereld van de Koerdische volksmuziek met één van de meest magische stemmen van onze tijd: Aynur!
Als een van de meest vooraanstaande Koerdische vocalisten belichaamt ze perfect het rijke muzikale erfgoed van haar culturele roots en brengt ze dit wereldwijde genre tot leven. Haar unieke stem verweeft traditionele Koerdische volksmuziek met hedendaagse westerse invloeden, waardoor een uniek en meeslepend geluid ontstaat.

Aynur wordt ook internationaal geprezen. Haar albums hebben niet alleen lof ontvangen in de Turkse media, maar ook in de internationale pers. Het succes van Aynur heeft haar in staat gesteld om samen te werken met een indrukwekkende reeks gerenommeerde artiesten, waaronder cellist Yo-Yo Ma en zijn Silk Road Ensemble, Maestro Riccardo Muti, kamanchehspeler Kayhan Kalhor, gitarist Javier Limón en nog veel meer.

Haar optredens hebben het publiek over de hele wereld betoverd en haar muziek heeft een diepgaande en blijvende impact. Ze is te zien in de prachtige scènes van Fatih Akın's documentaire "Crossing the Bridge / The Sound of Istanbul" en speelt een rol in Morgan Neville's documentaire "The Music of Strangers" over Yo-Yo Ma en het Silk Road Ensemble.

Mis deze kans niet om Aynur aan het werk te zien op het podium van De Bijloke, Europa's oudste concertzaal, powered by De Centrale.

Co-org. De Centrale