Listen to This

Intiem vertelconcert met Musica Gloria
3E - 4E SECUNDAIR
vr 24 nov 10:30
Kraakhuis
Listen to This is een intiem luisterconcert waarbij je een verrassende inkijk krijgt in het leven, het werk en de ziel van muzikanten.
Listen to This is een concertformule die jongeren van het secundair onderwijs op een toegankelijke manier in contact brengt met klassieke muziek. Het ensemble speelt een ingekorte versie van een regulier concert: nu eens ontdek je hedendaags, dan weer oude muziek.

Het project tast naar de muzikale ziel en muziekkeuzes van de artiesten. Storyteller Naomi van der Horst vat hun persoonlijke verhaal in teksten. Met prangende vragen, interviews en verdieping in woord en muziek belicht Naomi het thema van het concert. Zo slaat ze een brug naar de jongeren en daagt ze hen uit om echt te luisteren. Na afloop van het concert is er een meet & greet.

Musica Gloria
Musick for a While
Knaldrang gerechtigd: Belgische jonge leeuwen serveren barok grand cru

Toen Henry Purcell in 1695 stierf, waren Telemann, Händel en Bach amper tieners. Toch klikken hun majestueuze oeuvres aaneen tot een langoureuze soundtrack van de barok. Poëtisch fingerspitzengefühl, opulente klankenconstellaties, verrukkelijke melodieën en caprioleske ornamenten vormen de grondstof waaruit deze grootheden elk hun eigen universum optrokken. Musica Gloria neemt de vier kolossen in het vizier voor een groepsportret in rasse borstelstreken en felle tonen.

Uitvoerders

Musica Gloria
Pieter De Praetere, contratenor
Nele vertommen, hobo & blokfluit
Evan Buttar, cello & gamba
Beniamino Paganini, klavecimbel

Naomi van der Horst, storyteller