Listen to This

Intiem vertelconcert met Koi Collective
5e - 6e secundair
ma 5 feb 13:30
Kraakhuis
Listen to This is een intiem luisterconcert waarbij je een verrassende inkijk krijgt in het leven, het werk en de ziel van muzikanten.
Listen to This is een concertformule die jongeren van het secundair onderwijs op een toegankelijke manier in contact brengt met klassieke muziek. Het ensemble speelt een ingekorte versie van een regulier concert: nu eens ontdek je hedendaags, dan weer oude muziek.

Het project tast naar de muzikale ziel en muziekkeuzes van de artiesten. Storyteller Naomi van der Horst vat hun persoonlijke verhaal in teksten. Met prangende vragen, interviews en verdieping in woord en muziek belicht Naomi het thema van het concert. Zo slaat ze een brug naar de jongeren en daagt ze hen uit om echt te luisteren. Na afloop van het concert is er een meet & greet.

Koi Collective
Minimal music in de mix

Allure en attitude verzekerd: sax en piano gaan voor stijlvol en strak in deze ‘who’s who’ van de minimal music. Denk: Philip Glass, Michael Nyman en Jean-Luc Fafchamps, die in één moeite door de curve trekt van Reich over Ligeti tot Piazzolla. Klap op de vuurpijl is Takashi Yoshimatsu’s ‘Fuzzy Bird Sonata’: een superhit uit het kamersaxrepertoire en de meest opwindende fusion die een klankbeker mixen kan.

Uitvoerders

Koi Collective
Emmy Wils, piano
Maarten Vergauwen, saxofoon

Naomi van der Horst, storyteller