Raphaël Feuillâtre

gitaar

Raphaël Feuillâtre werd geboren in 1996 in Djibouti en groeide op in het stadje Cholet in het westen van Frankrijk. Hij volgde er gitaar bij Hacène Addadi en later in Nantes, bij Michel Grizard. Tussen 2015 en 2020 volgde hij hogere studies aan het Conservatoire nationalsupérieur de musique in Parijs bij onder meer Roland Dyens en Tristan Manoukian. Daarnaast volgde hij ook lessen bij gitarist Judicaël Perroy, die een grote rol speelde in zijn artistieke ontwikkeling. In 2018 brak Feuillâtre internationaal door als winnaar van de prestigieuze GFA International Concert Artist Competition. Een jaar eerder won hij ook al de José Tomás Villa de Petrer International Guitar Competition in Valencia, maar ook kleinere competities elders in Spanje, Frankrijk, Portugal en Tsjechië. Dankzij deze wedstrijden kreeg hij de mogelijkheid om soloalbums op te nemen en concerttours te maken in Europa, Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten en Canada. Hij speelde tijdens deze tours in vermaarde zalen als Carnegie Hall en Het Concertgebouw.

In 2022 tekende Feuillâtre een contract bij het iconische platenlabel Deutsche Grammophon. Zijn debuutalbum ‘Visages baroques’ kwam uit in 2023 en bevat arrangementen en transcripties voor gitaar van het klavieroeuvre van J.S. Bach, Rameau en andere barokke componisten. Naast zijn solocarrière, werkt Feuillâtre geregeld samen met andere muzikanten van wereldniveau. Zo bundelde hij de krachten al met blokfluitiste Lucie Horsch, trompettisteLucienne Renaudin Vary en met de jonge stervioliste Maria Dueñas. 

Feuillâtre geeft zijn passie voor gitaar door als lesgever aan het Pont Supérieur Bretagne en als medeoprichter van de Lille Guitar Academy, een zomeracademie voor gitaristen. Verder gaf hij al masterclasses aan het conservatorium van San Francisco, de Manhattan School in New York en de Haute École de Musique te Génève.