Florestan Bataillie

piano

Florestan Bataillie (°1992) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Boyan Vodenitcharov en Hans Ryckelynck. Na zijn masterdiploma specialiseerde hij zich als concertmusicus bij Jan Michiels. Tijdens zijn opleiding volgde hij regelmatig cursussen en masterclasses bij gerenommeerde musici. 

Bataillie is zeer actief als kamermuzikant. Met zijn broer Ludovic (viool) vormt hij bijvoorbeeld het duo Adelfoi, waarmee hij vooral klassieke meesterwerken uitvoert, gekoppeld aan het Belgisch romantische repertoire. Sinds 2011 maakt hij deel uit van het pianotrio Impression, samen met de zussen Fien en Riet Van den Fonteyne. Het pianotrio won de internationale Storioni-wedstrijd voor ensembles in 2015. Als liedbegeleider valt Bataillie ook in de smaak. Hij werd zo geselecteerd voor de internationale Udo Reinemann Liedmasterclass, waar hij les kreeg van artiesten als Christianne Stotijn, Anne Sofie von Otter, Julius Drake en Dietrich Henschel. Hij werkt intensief samen met bas-bariton Werner Van Mechelen en deelt regelmatig het podium met sopraan Emma Posman. Verder is hij als componist actief. Zo verscheen in 2022 zijn eerste soloalbum ‘Repeat’ op het label Etcetera Records.

Bataillie is sterk betrokken bij artistieke cross-overprojecten. Zo trok hij in 2018 rond met de voorstelling ‘In Flanders Fields’, een productie die tot stand kwamen samen met Werner Van Mechelen, het Desguin Kwartet en acteur Stefaan Degand. In 2020 ging hij met hetzelfde gezelschap op tour met de voorstelling ‘Verlaine, poète maudit,’ waar hij tevens de theatertekst voor schreef.

Naast zijn eigen projecten is Bataillie een veelgevraagd begeleider en freelance artiest. Hij speelde zo reeds mee in producties van onder andere het Ensemble Grupetto, het Spectra Ensemble en het Symfonieorkest Vlaanderen. Hij treedt regelmatig op in vooraanstaande cultuurhuizen in binnen- en buitenland, zoals de Bijloke, Bozar, Flagey, Concertgebouw Brugge, Het Concertgebouw Amsterdam en Palau de les Artes in Valencia.

  • Shakespeare in Song

    Emma Posman & Florestan Bataillie
    VERPLAATST
    zo 5 mei 11:00 - 12:15
    Kraakhuis