Côté Jardin

Muzikale picknick in de tuinen van De Bijloke
Zo 26.05.19

Een groot podium, stoelen en tafels in het rond, eet- en drankstandjes. Voeg daarbij verrassende muziek van topkwaliteit en je hebt Côté Jardin. Iedereen is welkom mét picknickmand en feeststemming.

Bij mooi weer zitten we in de tuin, bij regen verhuizen we naar binnen.

 

Programma

Het programma is volledig gratis en start om 11:00 (welkom vanaf 10:30). Traditiegetrouw brengen we verrassende muziek die u zelden op een festivalpodium te horen krijgt: van symfonisch klassiek tot gipsyswing.

 

Concerten overdekt

Begin deze week was er een nogal dramatische weersvoorspelling voor zondag, maar deze is er drastisch op vooruitgegaan. Dat grote podium kunnen we niet meer on-afbellen, dus gaan we voor een Côté Jardin, but not as you know it: met wonderlijke concerten in de grote concertzaal (ongeveer 1000 plaatsen met in-en uitloop en drankjes toegelaten) én een full-blown tuinfeest:

 

- Livestream van de concerten naar de tuin
- Een heerlijk groen grasveld met een feestelijke tent vol picknicktafels en strandstoelen
- Een verbluffende trapeze-pianovoorstelling voor alle leeftijden.
- Een mobiele beiaard bemand door de stadsbeiaardiers
- Een uitleenpost met 'lawn games' petanque, kubb, voetbalgoaltjes, ...
- De STAMdoolhofstad: een houten kinderdoolhof
- ...

Geen betere plaats om te komen verpozen na uw bezoek aan het stemhokje dan in de tuinen van De Bijloke!

Tussendoor

Eymen is een voorstelling van ongeveer 20 minuten voor alle leeftijden. Twee artiesten steken de handen uit de mouwen: Fabio Fiorini aan de piano en Hanna de Vletter aan de - jawel - trapeze. Om 17:00 & 18:30 in het kraakhuis

 

We planten zowaar een mobiele beiaard in de tuin. Kenneth Theunissen & Jacob Devreese laten de klokken knallen om 12:00, 13:30 & 15:15

 

Doorlopend

In het STAM kan je gratis naar de tentoonstelling 'Het museum van de misdaad'... als je een snor hebt. Kies je een voor een boevensnor of voor een flikkensnor? Kom langs op onze snorrenstand! Voor kinderen is er buiten in de tuinen de STAMdoolhofstad gemaakt door DE VAN HUT.

Honger en dorst

Voor degene die hun eigen picknickmand niet op tijd gevuld krijgen is Côté Jardin goed voorzien op honger en dorst. Onze vrienden van STAMcafé staan voor deze editie te trappelen om u te bedienen. 

Er zullen standjes zijn met lekkers voor iedereen. Trakteer de kinderen of uzelf op een ijsje of popcorn, verwen uzelf met een picknickplankje, gazpacho of tiki masala. Voor elk wat wils!

 

Download de drankenkaart & menu


Waar & wanneer

Côté Jardin vindt plaats in de tuinen van de Bijloke. Je kan er op zondag 26 mei je picknicklaken komen spreiden vanaf 10:30 uur. Klik hier voor meer info over bereikbaarheid.


 

 

Ticketverkoop concertseizoen 2019-20

Net zoals vorig jaar start ook nu op Côté Jardin de verkoop van losse tickets voor concertseizoen 19|20. De verkoop van abonnementen is al even lopende maar vanaf dan kan iedereen losse tickets kopen. We openen onze ticketbalie om 11h30.

Tip: Nog nooit naar een concert geweest in De Bijloke? Vraag gerust advies aan één van onze medewerkers met welk concert u zichzelf kan laten verrassen. 

 

Ontdek concertseizoen 19/20 in Muziekcentrum De Bijloke:

 

Oude muziek
Jazz
Symfonisch
Kamermuziek
Hedendaags/Nieuwe muziek
Familievoorstellingen