Abonnementen en andere kortingen

Naast abonnementskorting biedt Muziekcentrum De Bijloke ook een aantal andere kortingstarieven en -formules. U vindt ze hieronder allemaal op een rijtje.

 

Abonnementen

Wat is een abonnement?

Een abonnement is een korting op de ticketprijs voor wie meerdere keren naar De Bijloke komt gedurende het seizoen. U bestelt tijdens de voorverkoopperiode al uw tickets in 1 keer en u krijgt uw korting. Bijkomend voordeel is dat de verkoop van abonnementen start voor de losse tickets, waardoor u zeker bent van de beste plaatsen. 

U krijgt tot 20% korting als u...

  • kiest voor een vaste reeks (een thematische selectie, vb. Symfonisch, Strijkkwartet, Matinee, ...). Hoeveel tickets per concert maakt niet uit.
  • kiest voor minimum 10 verschillende concerten. Hoeveel tickets per concert maakt niet uit.

U krijgt tot 10% korting als u...

• kiest voor minimum 5 verschillende concerten. Hoeveel tickets per concert maakt niet uit. 

 

    

Voorverkoop seizoen 20 | 21

Vanwege de onduidelijkheid door de coronacrisis wordt de timing van de voorverkoop voor seizoen 20 | 21 momenteel herbekeken. Zodra de data vastliggen zullen we deze communiceren via de nieuwsbrieven, deze website en de sociale media van Muziekcentrum De Bijloke.

Word Vriend

Voor wie dat ietsje meer wil dan een abonnement zijn er de Vrienden van De Bijloke. Met lidmaatschap geniet u van een hele reeks voordelen: een vroegboekvoordeel, gratis tickets, een blik achter de schermen van het Muziekcentrum, etc.
 
Er zijn twee lidmaatschappen: Vrienden en Erevrienden.

65-plussers

Bent u 65 of ouder? Dan kan u 10% korting genieten op het basistarief van de meeste voorstellingen. Dit reductietarief geldt niet op alle voorstellingen, o.a. de Young Masters-reeeks en jazzconcerten in het Kraakhuis kennen deze korting niet.

U kan de korting selecteren tijdens uw online aankoop, of vraag ernaar bij ons bespreekbureau. Bij het binnenkomen van de zaal moet een identiteitskaart of ander leeftijdsbewijs kunnen worden voorgelegd.

 

Studenten & scholieren (-26)

Studenten en scholieren jonger dan 26 jaar kunnen alle voorstellingen bijwonen aan €7 euro. Hiervoor volstaat het je studentenkaart één keer per seizoen te tonen aan de balie of een scan ervan te mailen naar tickets@debijloke.be. Op basis van je e-mailadres wordt dan het studententarief geactiveerd en kan je op de website tickets boeken aan €7.

1 ticket per student per voorstelling. De korting is strikt persoonlijk, deze tickets mogen niet worden doorgegeven. Bij het binnenkomen van de zaal moet de studentenkaart als bewijsstuk kunnen worden voorgelegd. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen.

 

Groepstarieven

Groepen vanaf 20 personen

Krijg per ticket € 4 korting op het basistarief. Eén begeleider per 20 personen komt gratis mee. Plaats je groepsreservatie via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Wil je ook een receptie of arrangement boeken voor je groep? Bekijk zeker onze pagina over arrangementen.

Scholentarief

Groepen vanaf 10 leerlingen of studenten (-26) begeleid door een leerkracht of docent betalen slechts € 7 per persoon. Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. Extra begeleiders betalen de gewone ticketprijs.

Deeltijds Kunstonderwijs

Leerkracht of leerling deeltijds kunstonderwijs? Kom in groep naar een concert en bezorg zo uw leerlingen of klasgenoten de ultieme concertervaring. U geniet van een zeer voordelig DKO-tarief. DKO-leerlingen in groep van minstens 10 personen betalen slechts €11 voor een ticket. En zijn de leerlingen jonger dan 26 én nog student? Die betalen dan gewoon het studententarief (€7). Per 10 leerlingen mag er één gratis begeleider meekomen. Extra begeleiders betalen de gewone ticketprijs.

Reserveren kan via educatie@debijloke.be of 09 323 61 00. Reservaties worden chronologisch behandeld. Let wel, bij bepaalde concerten is de capaciteit voor DKO- en schoolgroepen beperkt en is er een voorrang voor abonnementen of losse tickets.

 

Rolstoelgebruikers / begeleiders

Rolstoelgebruikers kunnen niet alleen gebruik maken van de rolstoelplaatsen in de zaal, begeleiders van rolstoelgebruikers mogen ook gratis mee naar het concert. Voor hen worden stoelen voorbehouden achter de rij rolstoelplaatsen. U kan deze reserveren via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00. Klik hier voor meer info ivm toegankelijkheid van onze zalen

 

UiTPAS 

De Bijloke is partner van UiTPAS Gent. UiTPAS Gent is een digitale kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Je kan met de kaart UiTpunten sparen. Die kan je dan omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel. Alle info op UiT in Gent.

  • Aan de ticketbalie van De Bijloke kan je UiTpunten sparen.
  • Bovendien kunnen UiTPAS houders die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming 80% korting krijgen op hun tickets in De Bijloke. Let op: Tickets aan dit kansentarief kunnen enkel op voorhand met uitpasnummer aan de balie, per e-mail via tickets@debijloke.be of 09 323 61 00 worden gereserveerd. Op de avond van een concert is niet mogelijk.
  • Je kan in De Bijloke ook UiTpunten ruilen voor tickets en CD's. Ontdek onze ruilvoordelen op de website van UiTpas!
 

De Podiumhopper

Als abonnee bij De Bijloke kun je rekenen op de podiumhopper. Dat is een korting bij onze collega's van Vooruit, Handelsbeurs, De Centrale, NTGent en Opera Ballet Vlaanderen. Vier keer per jaar ontvang je een e-mail met een mooi aanbod van elke partnerorganisatie.

 

Andere reducties
 

Houders oKo-sectorpas

10% op het basistarief. Dit reductietarief geldt niet bij familievoorstellingen, Young Masters, Behoud de Begeerte en jazzconcerten in het Kraakhuis. 

Vermeylenfonds

Als lid van het Vermeylenfonds krijg je voor het merendeel van onze concerten 20% korting op de standaard ticketprijs. Meer info via ledenvoordelen Vermeylenfonds.

Davidsfonds

Als lid van het Davidsfonds krijg je  20% korting op de standaard ticketprijs behalve bij Young Masters, jazzconcerten in het Kraakhuis of zoals vermeld op onze website.  Daarnaast zijn er duotickets te winnen via het Davidsfonds Cultuurmagazine en kunnen leden meedoen aan de 1+1 actie (1 kopen = 1 gratis) met het Cultuurvoordeel van de maand. Meer info via ledenvoordelen Davidsfonds.

Gezinsbond

Als lid van de gezinsbond krijg je 20% spaarkorting op een selectie familievoorstellingen. Deze korting wordt aan de balie toegekend op de dag van het concert, rechtstreeks op de spaarkaart.