De geschiedenis van ons concertgebouw gaat terug tot de 13e eeuw. De Concertzaal is het oudste gebouw van wat vandaag het grootste neogotische complex van België is.

Muziekcentrum De Bijloke biedt eigen historische en thematische rondleidingen aan, maar je kan ook aankloppen bij verschillende organisaties.

Gandante

Gidsenorganisatie Gandante geeft op aanvraag rondleidingen in ons gebouw. Gediplomeerde gidsen vertellen je alles over de historiek van het gebouw en de werking van het Muziekcentrum. 

09 375 31 61 | info@gandante.be | www.gandante.be

Gentse Gidsen

Rondleiding 'Bijlokesite als cultuurhaven'

Breng een bezoek aan het grootste neogotisch complex van België (en ver daarbuiten) en geniet van het verhaal van wat het was, is en nog zal worden. Deze wandeling kan in 2 uur en zelfs als deel van een dagprogramma; ze kan ook in 3 uur gecombineerd worden met een bezoek aan STAM, KASK, Kiosk of Muziekcentrum. Reserveren op gentsegidsen.be 

Rondleiding 'Bijlokesite: eeuwen gezondheidszorg'

Het verhaal van dokters, chirurgijnen en barbiers. Hoe werden zieken en ziektes door de eeuwen heen behandeld? Tijdens deze wandeling verneem je alles over de eerste ziekenzaal (nu Muziekcentrum), het Burgerlijk Ziekenhuis De Bijloke (nu vnl. KASK), de vroegere materniteit en nog zoveel meer... reserveren op gentsegidsen.be

Ghent Authentic

Een gidsenbedrijf in Gent dat naast het gidsen ook de organisatie van uw bezoek aan Gent op zich neemt. Van praktische info (waar parkeren, wandelafstanden, stadsplannetjes...) tot het adviseren van een geschikt restaurant, bootje, museum enz.

Alle info op ghent-authentic.com

Vizit

Gidsenorganisatie voor uitstappen, events & teambuilding. meer info & contact