Björn Comhaire

Jolien Van De Sande

Saxofoniste en frontvrouw van muziektheater Het Fluisterhuis Jolien Van De Sande is Gangmaker jong. Zij kijkt op naar de onbevangen blik van de jonge toeschouwer, en zoekt uit hoe het Muziekcentrum een divers en intergenerationeel publiek en performers kan bereiken.

Ook jij zal het onderzoek op de voet kunnen volgen. Samen met de Gangmakers gaan we op zoek naar manieren om jou erbij te betrekken. In de loop van het seizoen trekken we dus mogelijk nog aan je mouw voor een project. Hou alvast zondag 11 mei 2025 vrij voor hun boeiende panelgesprekken in ons Café.

Wat je nu al kan ontdekken, zijn de vitrinekasten, symbolisch in de gang tussen Café en Concertzaal. De Gangmakers vullen elk in de loop van dit en volgend seizoen hun kast aan met voorwerpen, documenten, filmpjes die hen bezighouden of hun onderzoek illustreren. Hun eerste voorwerp hebben de Gangmakers al gekozen, dus kom snel eens op bezoek! 

“Als eerste voorwerp plaats ik een kinderbril in de vitrinekast. De bril staat enerzijds voor nieuwsgierigheid, verwondering en experiment maar ook voor zeggenschap. Hoe klinkt, voelt en ziet een muziekcentrum eruit door en voor de ogen en oren van een jong(er) publiek? Wat kan Muziekcentrum De Bijloke leren van deze unieke blik? Hoe kunnen we zoveel mogelijk jonge stemmen betrekken bij dit onderzoek? Ik kijk er als Gangmaker alvast naar uit om vanuit de oudste concertzaal ter wereld een nieuwsgierige blik te werpen op de toekomst.”