Laurence Equilbey

Julien Benhamou

Laurence Equilbey is dirigent en muzikaal directeur van Insula orchestra en Accentus, die ze beide heeft opgericht. Ze combineert artistieke uitmuntendheid met een open en innovatieve benadering.

Ze dirigeerde orkesten als het BBC National Orchestra of Wales, het Hessischer Rundfunk, de orkesten van Lyon, Luik, Leipzig en Kopenhagen, het Brussels Philharmonic, het Gulbenkian, de Akademie für Alte Musik Berlin, het Concerto Köln, de Camerata Salzburg, het Mozarteumorchester Salzburg, het Scottish Chamber Orchestra, de Philharmonia in Londen, de H&H society in Boston, enzoverder.

Met de steun van het Département des Hauts-de-Seine richtte ze in 2012 Insula orchestra op. In april 2017 opende het orkest met historische instrumenten een residentie in La Seine Musicale op Ile Seguin. Ze is ook verantwoordelijk voor een deel van de programmering van het Auditorium.

Op het operatoneel heeft Laurence Equilbey Gounods 'La Nonne sanglante' gedirigeerd, evenals Weber's 'Der Freischütz' geregisseerd door het nieuwe magische gezelschap Compagnie 14:20.

Elk seizoen creëert Laurence Equilbey in La Seine Musicale theaterconcerten met artiesten uit verschillende werelden. Deze omvatten Haydns 'Die Schöpfung' (ook uitgevoerd in Aix, Hamburg, Wenen en New York) met La Fura dels Baus, gevolgd door Beethovens Symfonie nr. 6 'Pastorale', Mozarts 'Requiem' met Yoann Bourgeois en vele anderen

Laurence Equilbey is geassocieerd artiest bij het Grand Théâtre d'Aix-en-Provence en zet een bijzondere relatie voort met de Philharmonie de Paris.

Met accentus blijft ze het grote repertoire van vocale muziek verkennen. Onlangs dirigeerde ze een Dusapin/Gubaidulina-programma in Salzburg. Ze is zeer toegewijd aan lesgeven en is artistiek en pedagogisch directeur van het Département supérieur pour jeunes chanteurs | CRR de Paris.

Na twee veelgeprezen Beethoven-opnames verschijnen er dit seizoen twee nieuwe opnames met Insula orkest bij Warner Classics - Erato: Weber's Der Freischütz (ook op DVD) en Magic Mozart.

Laurence Equilbey studeerde muziek in Parijs, Wenen en Londen, met name bij de dirigenten Nikolaus Harnoncourt, Eric Ericson, Denise Ham, Colin Metters en Jorma Panula.

website