ACCESS FOURWAYS!

Charlotte Bracke
do 15 aug - zo 1 sep
Bijloke Wonderland - Tuin

Programma

De installatie kan doorlopend bewandeld worden op het Bijlokeveld.

ACCESS FOURWAYS! is een installatie die is voortgekomen uit richtingen, constructies, defecten en verdwenen delen.

Charlotte Bracke deed onderzoek naar de 'irrelevante' geschiedenis van de Bijlokesite - geschiedenis die niet gemakkelijk terug te vinden is in de archieven vanwege het ontbreken van een direct belang. Dit leidde tot een verkenning van het vluchtige ontstaan van een informele parkeerplaats in de jaren 90 als gevolg van een defecte slagboom.

Door het defect raken van een afbakenend element — de slagboom — onderging de site een tijdelijke transformatie van karakter. Wat voorheen een privéterrein met een openbare aard was, werd plotseling een publieke locatie. ACCESS FOURWAYS! richt zich op functionele aspecten en hoe deze gemakkelijk te manipuleren zijn. Het is een structuur die probeert het ongestructureerde te doorgronden: de ingangen, de paden, de barricades en de richtingen waarin we worden geleid.

Technische storingen, zoals een niet-sluitende slagboom, kunnen ervoor zorgen dat deze tuin verandert in een parkeerplaats en ons in bepaalde richtingen leidt.

Vandaag is ACCESS FOURWAYS! open. Charlotte nodigt jullie uit om ACCESS FOURWAYS! te betreden, te verkennen, te wachten en te observeren — alles is toegestaan. Laat je leiden door de structuur.

Uitvoerders

Charlotte Bracke

KASK & Conservatorium


KASK & Conservatorium presenteert muziek, theater, performance en beeldende kunst van studenten in de binnentuin, in een voormalige electriciteitscabine, in een historische tapijtenzaal van STAM en op de bühnes van LOD en International Opera Academy. 

Tijdens de drie Wonderlandweekends passeren op deze locaties een theatervoorstelling over verlangen, een slapstick-performance, een performance-opera met een tenor, pianist en danseres, een installatie in openlucht en eentje die een spel speelt met verstoppen, en tot slot hedendaagse interpretaties van muziekcomposities en kamermuziek.

Raadpleeg hier het KASK & Conservatorium-programma