Après un rêve

Rhizome Ensemble
za 31 aug 15:00
STAM - Baudelozaal

Het Rhizome Ensemble stelt een concertprogramma samen dat onze gezamenlijke reis verkent van het leren van verschillende invloeden, een thema dat wordt geïllustreerd door het dynamische ethos van Bijloke Wonderland. Het Ensemble laat deze collectieve evolutie laten zien door zich te verdiepen in het impressionisme. Deze periode in de muziekgeschiedenis wordt gekenmerkt door een samensmelting van verschillende culturele invloeden, als gevolg van melodieën en motieven uit de hele wereld die samenkwamen in Europa en het compositieproces diepgaand vormgaven. Het programma focust op harp en fluit en nodigt het publiek uit om zich onder te dompelen in de betoverende klanken en suggestieve verhalen van impressionistische muziek, die de geest van culturele uitwisseling en creatieve verkenning belichaamt.

Uitvoerders

Rhizome Ensemble (Francisco Rojas Huertas & Eleonora Serani)

KASK & Conservatorium i.s.m. STAM


KASK & Conservatorium presenteert muziek, theater, performance en beeldende kunst van studenten in de binnentuin, in een voormalige electriciteitscabine, in een historische tapijtenzaal van STAM en op de bühnes van LOD en International Opera Academy. 

Tijdens de drie Wonderlandweekends passeren op deze locaties een theatervoorstelling over verlangen, een slapstick-performance, een performance-opera met een tenor, pianist en danseres, een installatie in openlucht en eentje die een spel speelt met verstoppen, en tot slot hedendaagse interpretaties van muziekcomposities en kamermuziek.

Raadpleeg hier het KASK & Conservatorium-programma