Karolina Maruszak

UnRAVELed (6+)

Zonzo Compagnie & Revue Blanche
zo 17 nov 15:00
Concertzaal

Programma

Composities van Maurice Ravel
Een inkijk in het raderwerk van Maurice Ravels fascinerende geest
De wereld van de Franse componist Maurice Ravel spreekt tot de verbeelding. De mysterieuze dandy was een meester in het tot leven brengen van muzikale werelden. Van volksmelodieën en sprookjesverhalen zoals Ma Mère l'Oye tot orkestrale experimenten als zijn overbekende Boléro, die hij zelf muziek zonder muziek noemde.

We kijken in de voorstelling naar Ravel, als kind dat opgroeit in het huis van zijn vader, een ingenieur en uitvinder. De vele radarwerken die de kleine Maurice te zien krijgt, lijken de deur te openen naar zijn eigen verbeeldingswereld. In een caleidoscopisch decor bewegen vier muzikanten. Kleine lichtspots verlichten instrumenten en machines en veranderen ze in magische schaduwen. We horen machines die geluid produceren en uiteraard de heerlijke muziek van de meester zelf. Stap voor stap wordt de creatieve wereld van Ravel ontrafeld en word jij misschien zelfs één van zijn katten.

Na het succes van Berberio (2016), gaan kamermuziekensemble Revue Blanche en Zonzo Compagnie opnieuw een samenwerking aan. Deze keer rondom een iconische componist: Maurice Ravel in bewerkingen van Frederik Neyrinck. WIThWIT verzorgt de scenografie en net als bij THELONIOUS (2019) ligt de regie in de handen van Benjamin Vandewalle.

Duur voorstelling: 55'

Uitvoerders

Revue Blanche
Lore Binon, zang
Caroline Peeters, fluit
Anouk Sturtewagen, harp
Kris Hellemans, altviool

Benjamin Vandewalle, regie & choreografie
Erki De Vries & Freija Van Esbroeck, scenografie WIThWIT
Frederik Neyrinck, arrangementen
Nina Lopez Le Galliard , kostuums

In coproductie met Concertgebouw Brugge, Les Festivals de Wallonie, neimënster, Opéra de Lillle, Perpodium en Philharmonie de Paris, met steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische federale overheid via uFund