Emma Posman

sopraan

Sopraan Emma Posman behaalde in 2017 met grootste onderscheiding haar masterdiploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar ze onder meer bij Hendrickje Van Kerckhove studeerde. Ze werd daarnaast ook geselecteerd voor de MM-Academy van de Munt. Tijdens haar opleiding volgde ze masterclasses bij onder andere Malcolm Martineau, Bernarda Fink, Christianne Stotijn, David Selig en Edda Moser. Ze heeft een hybride stem, waardoor ze zowel in belcanto als in Mozartpartijen of lichtere romantische rollen kan worden gecast. 

Posman werd de afgelopen twee jaar herhaaldelijk geëngageerd voor opera’s in de Munt. Verder speelde ze ook al voor Opera Ballet Vlaanderen, Concertgebouw Brugge, het Festspielhaus Sankt-Pölten, de Salzburger Festspiele en de Komische Oper Berlin. Naast het uitvoeren van klassieke rollen uit het repertoire gaat Posman graag uitdagingen aan wat betreft creaties van hedendaagse muziek. Ze zong onder meer de rollen van Frieda en Grete in de wereldcreatie van Brice Pausets opera ‘Châtiments’ in de Opéra de Dijon. Eerder verleende ze ook al haar medewerking aan de creatie van ‘Flandria’, een muziektheaterwerk van de jonge Belgische componist Benjamien Lycke en aan de cantate ‘Songs of Innocence’ van Lucien Posman.

Posman behaalde reeds verschillende prijzen en onderscheidingen. In 2016 was ze finaliste van het Concorso Internationale di Canto Maria Caniglia. Een jaar later kreeg ze de ‘Jongste finaliste’-prijs op het Concorso Renata Tebaldi in San Marino. Bij het Concours Voix Nouvelles van 2017/18 was ze winnares van de regionale voorrondes en werd ze geselecteerd voor de ‘Super finale’ in Parijs. Tot slot is ze ook één van de drie winnaars van de Honda Competition for Classical Music van 2017/18. 

  • Shakespeare in Song

    Emma Posman & Florestan Bataillie
    VERPLAATST
    zo 5 mei 11:00 - 12:15
    Kraakhuis