Björn Comhaire

Anna Vermeulen

Musicologe Anna Vermeulen is Gangmaker luisteren. Zij wil meer plaats maken voor de kunst van het luisteren in De Bijloke, Verschillende luisterhoudingen verkennen en onze luistergewoontes onder de loep nemen.

Ook jij zal het onderzoek op de voet kunnen volgen. Samen met de Gangmakers gaan we op zoek naar manieren om jou erbij te betrekken. In de loop van het seizoen trekken we dus mogelijk nog aan je mouw voor een project. Hou alvast zondag 11 mei 2025 vrij voor hun boeiende panelgesprekken in ons Café.

Wat je nu al kan ontdekken, zijn de vitrinekasten, symbolisch in de gang tussen Café en Concertzaal. De Gangmakers vullen elk in de loop van dit en volgend seizoen hun kast aan met voorwerpen, documenten, filmpjes die hen bezighouden of hun onderzoek illustreren. Hun eerste voorwerp hebben de Gangmakers al gekozen, dus kom snel eens op bezoek! 

“Ik bracht mijn geluidsrecorder mee. Die is zeker niet van de kwaliteit die de gemiddelde field recordist gebruikt, en toch was ik overdonderd toen ik ermee rondwandelde en Brussel door de microfoon waarnam. Je oor scherpt zich aan. Je hoort geluiden in de verte en minuscule geluidjes plots zo nabij, en beseft hoeveel klanken je doorgaans geen aandacht schenkt. Wie wil, kan het toestel uitlenen en er zelf mee op wandel te gaan."