Young Masters in Close-Up

Muziekcentrum De Bijloke presenteert elk seizoen de concertreeks Young Masters: dat is jong muzikaal toptalent van eigen bodem op het podium van het Kraakhuis.

Flor

Muziekcentrum De Bijloke zet een aangepaste omkadering op touw met als doel om jongeren uit het deeltijds kunstonderwijs een unieke concertervaring te laten beleven. Het format is erop gericht om een jong publiek een inspirerende basis mee te geven voor een actieve luisterervaring en een kennismaking met het leven van jonge musici. 

  • Een introductiefilmpje in de klas geeft inzicht in het programma, stelt de muzikanten kort voor en bereidt de leerlingen voor op de heuse (eerste) concertervaring.
  • Een concertfiche gaat dieper in op de gespeelde stukken en is een zoektocht naar het leven van de componisten. Leerlingen worden zo in de lessen klaargestoomd voor het live concert.
  • Voor de start van het concert neemt gastheer Florestan Bataillie (foto) de leerlingen mee voor een blik te achter de schermen. Nadien nemen ze plaats in de zaal waar ze vanop de eerste rij het concert bijwonen.
  • Na afloop van het concert is er een unieke meet & greet met de jonge artiesten. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Florestan Bataillie. 

In schooljaar 22/23 presenteren we de vier concerten uit de reeks Young Masters. Je ontdekt ze hieronder.

Timing:
14:00 inleiding
15:00 concert
16:00 meet & greet

Prijs & reservatie
Tickets kosten €7 of €11 (voor volwassen DKO-leerlingen vanaf 10 personen) per leerling. Per groepje van 10 leerlingen komt een begeleider gratis mee. Scholen kunnen reserveren vanaf maandag 30 mei, 10:00 via scholen@debijloke.be of 09 323 61 11.

Data: 
wo 19.10.22 -  Download concertfiche - Bekijk/download video
wo 7.12.22 - Download concertfiche - Bekijk/download video
wo 25.01.23 - Download concertfiche - Bekijk/download video
wo 08.03.23