Jonas Roelens

Historicus en universitair docent gendergeschiedenis Jonas Roelens is Gangmaker gender. Hij zal vanuit zijn vakgebied scherp kijken naar thema’s en betekenissen die zelden of nooit verteld worden.

Ook jij zal het onderzoek op de voet kunnen volgen. Samen met de Gangmakers gaan we op zoek naar manieren om jou erbij te betrekken. In de loop van het seizoen trekken we dus mogelijk nog aan je mouw voor een project.

Wat je nu al kan ontdekken, zijn de vitrinekasten, symbolisch in de gang tussen Café en Concertzaal. De Gangmakers vullen elk in de loop van dit en volgend seizoen hun kast aan met voorwerpen, documenten, filmpjes die hen bezighouden of hun onderzoek illustreren. Hun eerste voorwerp hebben de Gangmakers al gekozen, dus kom snel eens op bezoek! 

Michiel Devijver
"Mijn eerste voorwerp is een 16e-eeuwse nieuwsprent door Frans Hoogenberg. Het beeldt de Vrijdagmarkt uit, waar op dat moment een aantal monniken veroordeeld zijn wegens sodomie. Een beetje de Facebook van zijn tijd, de prent die en masse gedeeld wordt om een boodschap over te brengen."