Corona-maatregelen in Muziekcentrum De Bijloke

update 03/12/2021


Door de meest recente COVID-maatregelen en de bijhorende capaciteitsbeperkingen zijn worden er verschilende concerten geannuleerd, ontdubbeld of herpland. Tickethouders van getroffen concerten worden gecontacteerd. Een overzicht van deze voorstellingen vind je hier.

Bij Concerten die plaatsvinden gelden onderstaande maatregelen. Alle concerten zijn zittend en toegang is enkel mogelijk op vertoon van je Covid Safe Ticket (CST) en identiteitsbewijs.

  • Er is een CST-controle aan de ingang van het gebouw (voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en 2 maanden).
  • Mensen zonder CST kunnen niet deelnemen. Heb heb je al tickets gekocht, maar heb je geen CST? Contacteer tickets@debijloke.be voor de omboeking van je tickets.
  • Ook een mondmasker is verplicht. Draag het tijdens de voorstelling en als je je verplaatst in het gebouw.

Uiteraard nemen we ook andere voorzorgsmaatregelen om een veilig bezoek te garanderen. Door onze grote foyers en brede gangen, grote binnentuin en goed geventileerde zaal kunnen we dit zonder problemen in de praktijk brengen.

Covid Safe Ticket (CST)

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat en je bent minstens 2 weken volledig gevaccineerd.
  • OF je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • OF je hebt een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat: geldig op de dag van de test plus 2 dagen.
  • OF je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldig op de dag van de test plus 1 dag.

Alle info vind je op Covidsafe.be. Kan je geen van bovenstaande zaken voorleggen? Dan kan je niet deelnemen.

Aangepaste Seating

Om kruisen van bezoekers te vermijden wordt niet met stoelnummers gewerkt. Je gaat zitten op de rij die is aangegeven op je ticket. Voor concerten na 1 januari 2022 werden wel stoelnummers uitgegeven.

Maatregelen bij concertbezoek

Alle voorstellingen in Muziekcentrum De Bijloke worden getoetst aan de (steeds veranderende) geldende maatregelen.

  Ontsmet je handen.

  Maak gebruik van de verplichte vestiaire en hang zelf je jas weg.

  Volg steeds de aanwijzingen van het personeel.

Draag een Mondmasker.

 

Ventilatie

De Concertzaal beschikt over een modern ventilatiesysteem met een heel hoog debiet. Een grote luchtgroep (waarvan de motoren zich op een ondergronds niveau onder de foyers bevinden) zorgt continu voor verse, verwarmde lucht via grote luchtkanalen onder de tribune en roosters onder de stoelen.

De warme lucht stijgt tot in het dakgebinte en wordt daar op hoogte weer afgevoerd via twee grote kanalen die in de koortribune achter het podium zijn weggewerkt. Dit geeft een constante luchtcirculatie met optimale spreiding van de verse luchttoevoer. De grote dimensie van het hele systeem laat toe het volume lucht in de zaal continu te verversen.

Daarvoor gebeurt een constante meting van het CO2 gehalte in de lucht, en het debiet  past zich automatisch aan voor maximale prestaties. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit ook bij een hoge zaalbezetting perfect.

Reservaties en annuleringen

  • Ben je niet gevaccineerd en wil je omwille van CST afzien van een bezoek aan Muziekcentrum De Bjiloke? Laat het ons weten via tickets@debijloke.be, dan regelen we een omboeking, tegoedbon of terugbetaling.
  • Ben je ziek of heb je een positief testresultaat? Of behoor je tot een risicogroep en voel je je niet veilig genoeg om een evenement bij te wonen? Laat het ons weten via onze ticketbalie en we boeken je ticket om (voor een ander concert of een tegoedbon).
  • Tickets voor concerten die zouden geannuleerd worden omwille van verstrengde coronamaatregelen zullen automatisch worden terugbetaald.