Corona-maatregelen in Muziekcentrum De Bijloke

update 07/03/2022

Goed nieuws, door de beslissingen van het overlegcomité van 4 maart vallen de meeste coronamaatreglen weg.

  • De zalen kunnen op volle capaciteit worden gebruikt
  • De seating gebeurt op de 'gewone' manier, met rij- en stoelnummers op de tickets
  • CST is niet meer nodig
  • Mondmaskers kunnen achterwege gelaten worden
  • het Café heeft geen strikt sluitingsuur meer

Uiteraard blijft er verhoogde aandacht voor ventilatie. Er kunnen ook nog steeds concerten worden geannuleerd of verplaatst vanwege reisbepekringen of ziekte. Een overzicht van alle geannuleerde of verplaatste voorstellingen vind je hier.

Ventilatie

De Concertzaal beschikt over een modern ventilatiesysteem met een heel hoog debiet. Een grote luchtgroep (waarvan de motoren zich op een ondergronds niveau onder de foyers bevinden) zorgt continu voor verse, verwarmde lucht via grote luchtkanalen onder de tribune en roosters onder de stoelen.

De warme lucht stijgt tot in het dakgebinte en wordt daar op hoogte weer afgevoerd via twee grote kanalen die in de koortribune achter het podium zijn weggewerkt. Dit geeft een constante luchtcirculatie met optimale spreiding van de verse luchttoevoer. De grote dimensie van het hele systeem laat toe het volume lucht in de zaal continu te verversen.

Daarvoor gebeurt een constante meting van het CO2 gehalte in de lucht, en het debiet  past zich automatisch aan voor maximale prestaties. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit ook bij een hoge zaalbezetting perfect.

Reservaties en annuleringen

  • Ben je ziek of heb je een positief testresultaat? Laat het ons weten via onze ticketbalie en we boeken je ticket om (voor een ander concert of een tegoedbon).
  • Tickets voor concerten die zouden geannuleerd worden omwille van verstrengde coronamaatregelen zullen automatisch worden geannuleerd. Het aankoopbedrag wordt toegevoegd als saldo op je persoonlijk tegoed.