I Giardini

I Giardini is een collectief van geïnspireerde en toegewijde artiesten, verenigd rond een gemeenschappelijke gevoeligheid, een ongewoon sterke eenheid van doel, en een gedeeld plezier in optredens op het podium. Ze waren genomineerd voor de Victoires de la musique Classique Award 2021. De twee medeoprichters en artistiek leiders van de groep, celliste Pauline Buet en pianist David Violi, geven prioriteit aan muzikale uitmuntendheid en hebben ruimte gemaakt voor vrijheid en voor de verkenning van een unieke romantische wereld, geïnspireerd door het verleden, van Fauré en Bonis tot Chausson, Poulenc en Schumann, maar ook geworteld in het heden door hun samenwerking met vooraanstaande internationale vrouwelijke componisten, zoals de Amerikaanse Caroline Shaw en de Engels-Franse Josephine Stephenson.

Concerten, operaprojecten, dans, nieuwe taalvormen zoals virtual reality... muziek is in de eerste plaats een constante uitwisseling, om te delen met elkaar en met het publiek.

Sinds de oprichting heeft i Giardini opgetreden in alle grote zalen in Frankrijk (Museé d'Orsay, theatre des bouffes du Nord, Auditorium - Orchestre National de Lyon, Arsenal de Metz, theatre du chatelet, le Lieu unique de Nantes, TAP Poitiers, en de operahuizen van Lille, Avignon, Montpellier en Bordeaux, enz. ), maar ook in het buitenland: in België in de Munt, Canada (salle Borgie, festival Classica), China (NCPA Beijing, concertzaal van de Verboden Stad, Shanghai Oriental Art Center), Duitsland (Beethoven fest, Heidelberg Frühling) en Italië (Bologna festival, en het Palazzetto bru Zane in Venetië, waarmee ze een vaste samenwerking onderhouden).

Hun recente opnames 'Nuits' met Veronique Genes en 'Bleu' - beide voor Alpha Classics - zijn geprezen door de critici, met onderscheidingen als een Diapason d'Or 2020, een choc Classica, en een ffff beoordeling op Télérama.

Hun nieuwe album bevat een monografie van de Amerikaanse componiste Caroline Shaw (Pulitzer Prize- & multi-Grammy Award winnaar) inclusief de eerste opname van 'The Wheel', gesponsord door het ensemble met de steun van Musica Strasbourg, de Opéra de Montpellier, de Lieu Unique de Nantes, het Festival Musique(s) Rive Gauche Parijs en de Face Foundation van New York.

website