KCT

Avontuurlijke jazzpiano
vr 16 aug 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Ze tasten graag de grenzen van het traditionele akoestische pianotrio af, zeggen ze zelf. Het leverde alvast de boeiende ep ‘An Afternoon at Johnny Green’ op, zeggen wij. Maar oordeel vooral zelf over de even avontuurlijke als intense jazz van pianist Karel Cuelenaere, bassist Toon Rumen en drummer Gert-Jan Dreessen. In de zomerbar van Bijloke Wonderland bijvoorbeeld!

Uitvoerders

KCT
Karel Cuelenaere, piano
Toon Rumen - contrabas
Gert-Jan Dreessen, drums

Toetsenist Karel Cuelenaere maakt sinds enige tijd furore bij projecten van internationaal kaliber zoals Black Flower en John Ghost. De pers bejubelt zijn bepalende impact op de sound van beide projecten (De Standaard) en schildert hem af als virtuoos (Louder Than War, UK).

Met zijn soloproject KCT - afkorting voor Karel Cuelenaere Trio - kiest hij resoluut voor de vleugelpiano. 

Stilistisch is het trio verankerd in de Belgische jazztraditie van Aka Moon, Octurn en Jozef Dumoulin en verwerkt de sfeer van 'Saudade', een soort van melancholie, die Karel leerde kennen op tournee in Brazilië en die hij ook terugvindt in de opnames van pianist Keith Jarrett uit de jaren '60, wat leidt tot atmosferische composities, gebroken grooves en onconventionele ritmes met hoge dosis speelplezier en interactie.