Trondheim Jazz Orchestra / Tord Gustavsen Trio / Marthe Lea Band

Norwegian Night @ De Bijloke
zo 13 okt 19:00
Concertzaal
Energieke bigband, subtiele piano, spraakmakend kwintet: het beste van Noorwegen in één zinderende jazznacht
1 ticket voor 3 concerten. Drie keer een sterke band, drie keer uit het mooiste land van Europa: de Norwegian Night belooft De Bijloke betoverd achter te laten. Trondheim Jazz Orchestra & Ole Morten Vågan mixen complexloos bigbandjazz met progrock en Zappa in een sausje van apocalyptische slapstick. Het levert het soort avontuurlijke rollercoasters op die van Ole Morten Vågan zo’n veelgevraagde contrabassist maken. De hele ledenlijst van het orkest leest trouwens als een ‘wie is wie’ van de Noorse jazz.
Tord Gustavsen Trio groeide uit tot een grote naam van het kwaliteitslabel ECM. Als geen ander weet de pianist met enkele welgemikte noten introspectieve finesse te koppelen aan sterke melodieën, waar recensenten plaat na plaat van smullen.
En Marthe Lea Band is het energieke kwintet van multi-instrumentaliste én multi-talent Marthe Lea. De jonge Noorse trekt je zó haar universum in en verleidde daarmee het Britse muziekmagazine The Wire – en op haar concert ongetwijfeld ook jou.

Tijdelijke actie! Bestel vóór maandag 17 juni 2024 tickets voor 5 jazzconcerten en krijg er een gratis ticket voor het festival Gent Jazz 2024 bovenop!