BjörnComhaire

Barok à Gogo

Mini-concert en speeddates met een barokensemble
5e & 6e leerjaar
vr 28 mrt

Programma

Duur: 150 minuten
Dit tweedaagse project laat kinderen uit vijfde en zesde leerjaar interactief en creatief kennismaken met de muziek van een centrale componist. Muziekcentrum De Bijloke werkt daarvoor samen met het barokensemble a nocte temporis.
In Barok à Gogo ontmoeten leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar een van de befaamdste tenorzangers van dit moment, Reinoud Van Mechelen. Samen met zijn barokensemble a nocte temporis toert hij de wereld rond. Ze landen in het muziekcentrum voor een interactief mini-concert en ontmoeting met jouw leerlingen. Reinoud toert de wereld rond met zijn barokensemble a nocte temporis.

Tijdens een voorbereidende workshop in de klas ontdek je de universele taal van muziek. Hoe kunnen muzikanten met de kleinste beweging toch samenspelen en communiceren? We duiken samen in het repertoire en gaan aan de slag met lichaam en stem. Het eigenlijke werk horen ze live tijdens een mini-concert op het podium van de Concertzaal. We maken het knus met kussens pal tussen het ensemble. Klanken komen uit alle richtingen, zweven door de ruimte en bewegen zich tussen iedereen door. Na afloop leren de leerlingen in alle hoekjes en zaaltjes de muzikanten kennen. In die speeddates mogen de leerlingen honderduit vragen stellen.