Samen Groter

workshop & open repetitie met Symfonieorkest Vlaanderen
3e kleuter & 1e leerjaar
di 14 jan

Programma

Duur: 90 minuten
Bij een kleuterinitiatie is jouw klas de enige bezoeker. Dat maakt de beleving uniek en persoonlijk, maar daardoor zijn de plaatsen ook beperkt. Wees er dus snel bij om te reserveren.
Zit muziek in de genen van jouw leerlingen? Kom het samen met ons ontdekken op deze muzikale reis. Samen Groter is een muziekworkshop en open repetitie voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar in samenwerking met Symfonieorkest Vlaanderen.

In de muziekworkshop Samen Groter loodsen we jouw klas met een koffer vol muziek langs alle instrumenten van het orkest. We experimenteren met een arsenaal aan slagwerkinstrumenten en improviseren met stem en lichaam. De leerlingen creëren een eigen muziekstuk samen met de muziekcoach. Als kers op de taart mogen ze dit werk uitvoeren in de Concertzaal met het Symfonieorkest Vlaanderen tijdens de open repetitie. Op dat moment zit jouw klas vlakbij orkest en muzikanten, zodat de leerlingen alles vanop de eerste rij zien én horen. Overrompelend luid en muisstil: hoe krijgt de dirigent dat allemaal voor mekaar?