Jolente De Mayer

Henk Van Rensbergen

Jolente De Maeyer, een van de meest vooraanstaande Belgische violisten, heeft haar virtuositeit en gepassioneerde interpretaties overgebracht naar een wereldwijd publiek. Ze wordt erkend als een uitzonderlijk begaafd artieste, wat blijkt uit de vele prijzen en lovende kritieken die ze ontving voor zowel haar live-optredens als haar opnames.

Ze won verschillende internationale wedstrijden in Portugal (Cardona Concours), Rusland (Liana Issakadze Concours) en Londen (Benjamin Britten Concours). De internationale carrière van Jolente begon met een succesvolle deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. Ze trad op met alle grote Belgische orkesten, en concerttournees in Europa en de Verenigde Staten volgden. In 2017 maakte ze haar debuut in Florida, Vermont, Californië, Washington DC en Canada. Daarna volgde een uitgebreide tournee in Zuid-Afrika. Toekomstige engagementen omvatten concerttournees in Europa, Canada, de Verenigde Staten en China.

Haar opnames omvatten concerti van Saint-Saëns en Vieuxtemps met het Filharmonisch Orkest van Luik met Christian Arming, bekroond met een 'Editors Choice' van Diapason, en de cd 'Kreutzer sonate' met duopartner Nikolaas Kende, bekroond met een 'Gold Label' van Klassiek Centraal.

Na een uitnodiging van Yehudi Menuhin toen ze 14 jaar oud was, studeerde Jolente aan de Yehudi Menuhin School in de buurt van Londen. Ze vervolgde haar studie in Londen, Berlijn en Waterloo waar ze in 2013 afstudeerde in de klas van Augustin Dumay.

Sinds 2018 is Jolente docent viool aan het Conservatorium van Tilburg en sinds 2021 ook aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Jolente gaf masterclasses in België, Duitsland, Italië, Texas en Californië.

website