Luciano Berio, pionier van het postmodernisme

Tentoonstelling over een muzikale grondlegger

Een gratis tentoonstelling in ons Kabinet én een online expo belichten de veelzijdigheid van de Italiaanse postmodernist. Waarom dweepten The Beatles met Luciano Berio? Welke invloed had zijn huwelijk met zangeres Cathy Berberian op zijn werk? Je ontdekt het allemaal op deze expo van Muziekcentrum De Bijloke en het Centrum voor Nieuwe Muziek MATRIX.

25.11 tot 22.12  |  Kabinet | Gratis
Open 1 uur voor aanvang van elk concert

Bezoek de online expo

Sequenze A Tutti

Gevierd om hun virtuositeit, gevreesd om hun genadeloosheid: de Sequenza’s behoren ongetwijfeld tot de bekendste werken van Luciano Berio en de moeilijkste partituren uit de muziekgeschiedenis. Geprezen is de solist die daar weg mee weet. Het is dat soort artiesten die De Bijloke graag op haar podium ziet. Verspreid over het seizoen krijgen alle 14 de Sequenza's een exclusieve uitvoering, telkens in ons Café na een zaalconcert. Een toetje dat kan tellen. 

Klik hier voor meer info en alle data

360° Berio

Onze reeks 360° Berio zet de spot op de Italiaan Luciano Berio (1925­ 2003), dé postmodernist bij uitstek. Zijn muziek knipoogt evengoed naar grote componisten van alle tijden als naar volkse deuntjes van overal. Zijn werken citeren evengoed James Joyce als Martin Luther King. En zijn invloed reikt van elektronische pioniers tot The Beatles.