Erevrienden & Mecenassen

Geef als Erevriend of Mecenas een financiële duw aan Muziekcentrum De Bijloke. 

Om zoveel mogelijk van onze artistieke plannen te realiseren, de sociaal-educatieve projecten uit te bouwen en verder te investeren in ons historisch gebouw en erfgoed blijft steun meer dan welkom.

Ontdek hier deze steunformules (met fiscaal attest) met allerlei verrassingsuitnodigen, gastentickets en leuke extra's. Je kan zowel alleen als met twee lid worden. 

Wat betekent je steun?

Voorbije jaren groeide Muziekcentrum De Bijloke uit tot een toonaangevend concertgebouw. Het historische gebouw werd getransformeerd tot de architecturale parel zoals we het allemaal kennen. We staan er niet altijd bij stil, maar Muziekcentrum De Bijloke is het oudste gebouw ter wereld dat voortdurend in gebruik is als concertzaal. 

De ambities blijven dan ook groot: vele concerten brengen, kansen bieden aan jonge en startende muzikanten, de verdere uitbouw van sociaal-culturele projecten, investeringen in ons erfgoed, onderhoud en aankoop van instrumenten of betaalbare voorstellingen voor scholen. Ambities die we enkel kunnen waarmaken dankzij een groei van eigen fondsen en extra steun van Bijloke-liefhebbers.

Dankzij de samenwerking met de Koning-Boudewijnstichting krijgen Erevrienden en Mecenassen voor een deel van hun lidgeld een fiscaal attest. Meer uitleg hierover vind je bij de formules zelf.

Voor wie?

Met deze steunformules willen we iedereen met een grote affiniteit en verbondenheid met Muziekcentrum De Bijloke samenbrengen om zo hun schouders onder onze projecten te zetten. Iedereen is welkom als Erevriend of Mecenas.

“Onze liefde voor muziek is vrij breed. Opera, klassiek, koormuziek, jazz,…het kan allemaal. Telkens is het genieten van instrumenten zoals de piano, cello, viool, gitaar of percussie. In het aanbod van De Bijloke voelen we ons dus thuis. Het is met grote passie dat we als Erevrienden graag onze schouders onder deze prachtige plek zetten”

Jan Van Bergeijk en Martha Zwaan

Erevrienden 

Exclusieve uitnodigingen

 • Je beleeft tijdens seizoen 23 | 24 samen met andere Erevrienden en Mecenassen een bijzondere avond met concert en dinner. 
 • Je ontvangt een duoticket voor Gent Jazz Festival 2024
 • Je kan tijdens het seizoen 2 gasten gratis meebrengen
 • Je wordt uitgenodigd op 2 concerten of activiteiten met achteraf een gezellige receptie

Bijzondere beleving

We plannen een bijzonder bezoek bij een van onze artistieke partners en organiseren in de loop van een seizoen andere boeiende activiteiten.

Je betaalt minder, een heel seizoen lang

 • Je koopt, samen met de Mecenassen, als eerste tickets voor seizoen 23 | 24
 • Je koop het volledige seizoen tickets tegen – 20%.

Word Erevriend 

Erevrienden betalen voor een persoonlijk lidmaatschap €460 (waarvan € 170 via de KBS). Met zijn tweeën lid worden? Voor een duolidmaatschap betaal je €890 (waarvan €370 via de KBS). Bij een duolidmaatschap gelden de uitnodigingen voor twee personen en ontvang je extra gastentickets (enkel het aantal tickets voor Gent Jazz blijft hetzelfde als bij een individueel lidmaatschap).

Op het deel van het lidgeld gestort op ons Fonds bij de Koning Boudewijnstichting krijg je 45% terug via de belastingen. Wil je geen fiscaal attest? Dan betaal je het lidgeld volledig aan De Bijloke.

Je fiscaal voordeel:
—› €77 bij een persoonlijk lidmaatschap (45% van €170)
—› €154 bij een duolidmaatschap (45% van €340 euro)

 

Mecenassen

Als Mecenas ontvang je bovenop de voordelen van de Erevrienden extra gastentickets en kies je voor een ruime steun aan ons fonds voor educatieve projecten.

Extra gastentickets

 • Je beleeft tijdens seizoen 23 | 24 samen met andere Mecenassen en Erevrienden een bijzondere avond met concert en walking dinner. De uitnodiging geldt voor 2 personen, bij een duolidmaatschap geldt dit voor 4 personen
 • Je kan tijdens het concertseizoen 6 gasten meebrengen. Bij een duolidmaatschap kan je 12 gasten meebrengen.

Extra beleving

 • Op verzoek kijken we of een meet-and-greet met de artiest mogelijk is

Je betaalt minder, een heel seizoen lang

 • Je koopt, samen met de Erevrienden, als allereerste tickets voor seizoen 23 | 244
 • Je koop het volledige seizoen tickets tegen – 20%. 

Word Mecenas

Mecenassen betalen voor een persoonlijk lidmaatschap €1120 (waarvan €650 via de KBS). Met zijn tweeën lid worden? Voor een duolidmaatschap betaal je €2170 (waarvan €1300 via de KBS).

Op het deel van het lidgeld gestort op ons fonds bij de Koning Boudewijnstichting krijg je 45% terug via de belastingen. Wil je geen fiscaal attest? Dan betaal je het lidgeld volledig aan De Bijloke.

Je fiscaal voordeel:
—› €293 bij een persoonlijk lidmaatschap (45% van €650)
—› €586 bij een duolidmaatschap (45% van €1300)

Formule op maat

Dit is een vaste formule. Heb je liever iets op maat? Dat kan. We bekijken graag een Mecenaatsformule die perfect bij je wensen en steunambities past.

Word Erevriend of Mecenas 

Overweeg je om Erevriend of Mecenas te worden van Muziekcentrum De Bijloke? Stuur een e-mail naar Anna.Weyts@debijloke.be