Pascale Van Os

Pascale Van Os begon op negenjarige leeftijd piano te studeren aan de muziekacademie van Herenthout. Op 11-jarige leeftijd begon ze te zingen en op 12-jarige leeftijd begon ze viool te spelen.
In september 2005 zette ze haar pianostudie verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende, Heidi Hendrickx en Nikolaas Kende en studeerde ze viool als bijvak aan het conservatorium bij Dirk Verelst, Vegard Nilsen en Guido De Neve.
Vanaf september 2010 werd Pascale toegelaten tot de masteropleiding koordirectie bij Luc Anthonis en Geert Hendrix en de masteropleiding orkestdirectie bij Ivo Venkov en Koen Kessels aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2013 studeerde ze af met grote onderscheiding voor koordirectie en in 2014 met grote onderscheiding voor orkestdirectie.

In 2021-22 was Pascale Van Os assistent-dirigent van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège (Gergely Madaras).  Als dirigent is ze verbonden aan het Virago Symfonisch Orkest, het strijkorkest Stringendo, Symfonisch Orkest Artemis, het gemengd volwassenenkoor Caloroso, het OLV-koor, het Katarinakoor.  Daarnaast werkte ze met verschillende andere koren en orkesten zoals Kempens Symfonisch Orkest, de Ghent Singers, Kamerkoor Helicante, Jong Symfonisch Antwerpen,... en werd ze geselecteerd door À Cœur Joie (Régionale de Bruxelles) om in 2022 het Requiem van Verdi uit te voeren in Bozar (Brussel). 
Ze dirigeerde concerten in het buitenland met het KLK Symfonieorkest en Lviv Philharmonic (Oekraïne), Rousse Philharmonic Orchestra (Bulgarije) Orchestre de Picardie,...

In december 2011 won ze de dirigentenwedstrijd georganiseerd door Klara en dirigeerde ze de Belgische Kamerfilharmonie, live uitgezonden op Klara.  Met het Vocaal Ensemble Caloroso won ze de 2e prijs in de categorie kamerkoor op de Llangollen International Musical Eisteddfod 2013 in Wales en de Prijs van het Ministerie van Cultuur op de Bydgoszcz Musical Impressions 2016 in Polen.  In november ontving ze de Award Ernest van der Eycken als aankomend dirigent.  In december 2022 kreeg ze een eervolle vermelding bij het "VIENNA NEW YEAR'S CONCERT" International Music Competition 2022 en in juli 2023 won ze de 2e prijs in de New York Classical Music Competition 2023.
In augustus 2023 won ze de 1e prijs, orkestprijs en publieksprijs bij de International Conducting Competition Opéra de Baugé.

Ze werd toegelaten tot masterclasses orkestdirectie bij Kristiina Poska, Robin Engelen, Romolo Gessi, Lior Shambadal, Giancarlo Andretta en Konrad Von Abel, Jessica Cottis, Mark Shanahan, Richard Hetherington, Michalis Economou en dirigeerde Symfonieorkest Vlaanderen, het Collectief, de Berliner Symphoniker, l'Orchestra di Padova e del Veneto, de Philharmonie Mihail Jora in Bacau, het Orkest van het Royal Opera House, Ensemble Chroma de Lviv Philharmonie en Athens Philharmonia Orchestra. Ze volgde masterclasses koordirectie bij onder andere Vic Nees en Michael Scheck.

website