Eerste Big Little Music Competition: 'Verrast door hoog niveau'

De eerste editie van de Big Little Music Competition was een schot in de roos. De professionele jury was ‘enorm verrast door het hoge niveau van de jonge kamermuziekensembles’.

Van de 28 deelnemende ensembles stootten er 4 door naar de finale. Ze wonnen een professionele masterclass in Muziekcentrum De Bijloke, waarop ze werden klaargestoomd voor de finale. Onder grote publieksbelangstelling gaven de vier ensembles op zaterdag 4 februari 2023 elk een miniconcert.

De winnaar was het Italiaans-Zwitserse Aliis Trio, dat de jury voor zich wist te winnen met zijn elegante, piekfijne vertolking van Beethovens ‘Erzhertogtrio’. Wie hen volgend seizoen live wil meemaken, markeert alvast zondag 9 juni 2024 in zijn agenda. Dan presenteren violist Giuseppe Tucci, cellist Claudio Casolino en pianist Andrea Jermini een Zalige Zondag met pianotrio’s van Franz Schubert en Dimitri Sjostakovitsj.

De jury, onder leiding van directeur Geert Riem, was enorm onder de indruk van de kwaliteit. Dus zullen we ongetwijfeld ook de andere finalisten nog eens aan het werk zien in ons Muziekcentrum. Knoop hun namen alvast in je oren: Phasma Trio, Osimun Quartet en Trio Malatya.

De Big Little Music Competition is een initiatief van harpiste en festivalcurator Anneleen Lenaerts en Muziekcentrum De Bijloke. Nagenieten kan met dit beeldverslag van fotograaf Michiel Devijver.