Applaus voor Teenage Lontano: bekijk de video

‘Teenage Lontano’, waarvoor de Amerikaanse componiste Marina Rosenfeld samenwerkte met een Gentse klas anderstalige jongeren, kreeg applaus op alle banken. Ook op de schoolbanken.

 

‘Beste mevrouw, ik was blij om met jou te werken.’ ‘Ik had een beetje stress in het begin, maar na de show was ik heel blij. Die dag was fantastisch.’ De reacties van de deelnemende jongeren (én de pers) over ‘Teenage Lontano’ waren even hartverwarmend als de voorstelling zelf. Daarvoor palmden zo’n 30 jongeren een oude Tennishal in.
In het publiek: een mix van sympathisanten, buurtbewoners, familieleden en Bijlokebezoekers met een hart voor nieuwe muziek. Centraal: de performers van de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers van Tectura Groenkouter. Vooraf: een intensieve week repeteren met enthousiaste begeleiders, eerst nog wat verlegen leerlingen en natuurlijk componiste Marina Rosenfeld zelf. Wil je de week van eerste repetitie tot moment suprême van dichtbij (her)beleven als een vlieg op de muur? Bekijk hieronder de video. 

Met de steun van