Ook in seizoen 20 | 21 slaan Muziekcentrum De Bijloke en Davidsfonds Academie de handen in elkaar voor een sterke inhoudelijke samenwerking met de cursus Legendarische pianowerken.

De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen die houdt van klassieke muziek of er nieuwsgiering naar is. Zowel leden als niet-leden.


Cursus: Legendarische pianowerken - naar de geest van de muziek

Grote componisten
De verhalen achter meesterwerken
Concerten met een totaalervaring

Muziekcentrum De Bijloke in Gent verwelkomt jaarlijks de grootste pianisten van het moment. Tijdens hun recitals spelen deze internationaal gelauwerde muzikanten legendarische pianowerken zoals de sonates van Beethoven en Schuberts Wanderer-Fantasie. Maar wat is het verhaal achter die muzikale werken? Wat maakt de werken zo bijzonder? Zijn het echt het maanlicht en een storm die Beethoven inspireren tot zijn grootse sonates en waarom schrijft de grote Schubert een werk dat hij zelf niet eens kan uitvoeren waardoor hij de woorden  “Der Teufel soll dieses Zeug spielen!” uitroept. 
Pianist, musicoloog en filosoof Waldo Geuns neemt je van aan de piano mee naar de unieke wereld achter de muziek. Beethoven, Schubert, maar ook Chopin, Scarlatti en Skrjabin passeren de revue. Tijdens de concerten voel je de verhalen tot leven komen. Ze zorgen voor een totaalervaring die je niet mag missen.

Waldo Geuns
Waldo Geuns is sinds jongs af gepassioneerd door het verhaal achter de muziek. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. In elk concert of lezing van Waldo zijn al die disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor cultuurmagazines en is hij redacteur bij Flagey in Brussel.

Data & programma

PROGRAMMA zo. 27 sept. 2020
11 u: onthaal
11.30 u-13 u: cursus (Kraakhuis)
13 u-14.30 u: vrije maaltijd
14.30 u-14.45 u: inleiding door Muziekcentrum De Bijloke (onder voorbehoud)
15 u: concert

PROGRAMMA vr. 27 nov. 2020, zat. 27 feb. 2021 en vr. 21 mei 2021
16 u: onthaal
16.30 u-18 u: cursus (Kraakhuis)
18 u-19.30 u: vrije maaltijd
19.30 u-19.45 u: korte inleiding door Muziekcentrum De Bijloke (onder voorbehoud)
20 u: concert

Inschrijven kan zowel voor de volledige cursus als per cursusdeel

Bijhorende concerten:
27/09/2020: Pavel Kolesnikov: Tempest
27/11/2020: Seong-Jin Cho: Wanderer-Fantasie
27/02/2021: Tamara Stefanovich: Stars, Stripes & Sonatas 
21/05/2021: Benjamin Grosvenor: Chopin versus Liszt

Coronamaatregelen
Wil iemand uit je ‘bubbel’ ook deelnemen aan deze cursus? Schrijf je samen in, zo kunnen wij de plaatsen beter indelen. In geval van extra veiligheidsmaatregelen kunnen mensen uit dezelfde ‘bubbel’ zonder extra risico naast elkaar zitten.

Indien we deze cursus dienen te annuleren wegens nieuwe overheidsmaatregelen, dan betalen we je het volledige inschrijvingsgeld terug.


Inschrijven, prijzen & info

Davidsfonds Academie
T 016 310 670
www.davidsfonds.be/academie