Boeiende muziekcursus in Muziekcentrum De Bijloke


Ook in seizoen 21 | 22 slaan Muziekcentrum De Bijloke en Davidsfonds Academie de handen in elkaar voor een sterke inhoudelijke samenwerking met de cursus Legendarische pianowerken.

De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen die houdt van klassieke muziek of er nieuwsgiering naar is. Zowel leden als niet-leden.


Cursus: Legendarische pianowerken - naar de geest van de muziek

Grote componisten
De verhalen achter meesterwerken
Concerten met een totaalervaring

Muziekcentrum De Bijloke in Gent verwelkomt jaarlijks de grootste pianisten van het moment. Tijdens hun recitals spelen deze internationaal gelauwerde muzikanten legendarische pianowerken zoals de sonates van Beethoven en Schuberts Wanderer-Fantasie. Maar wat is het verhaal achter die muzikale werken? Wat maakt de werken zo bijzonder? Zijn het echt het maanlicht en een storm die Beethoven inspireren tot zijn grootse sonates en waarom schrijft de grote Schubert een werk dat hij zelf niet eens kan uitvoeren waardoor hij de woorden  “Der Teufel soll dieses Zeug spielen!” uitroept. 

Pianist, musicoloog en filosoof Waldo Geuns neemt je van aan de piano mee naar de unieke wereld achter de muziek. Beethoven, Schubert, maar ook Chopin, Scarlatti en Skrjabin passeren de revue. Tijdens de concerten voel je de verhalen tot leven komen. Ze zorgen voor een totaalervaring die je niet mag missen.

Waldo Geuns
Waldo Geuns is sinds jongs af gepassioneerd door het verhaal achter de muziek. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. In elk concert of lezing van Waldo zijn al die disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor cultuurmagazines en is hij redacteur bij Flagey in Brussel.

Data & programma
Do 30.09, Za 04.12, Za 26.02 en Za 16.04

PROGRAMMA PER SESSIE
16.30: onthaal
17:00: lezing door Waldo Geuns (Kraakhuis)
18.30: vrije maaltijd
20:00: concert

Bijhorende concerten:
Do 30.09: Víkingur Ólafsson | Mozart on the rocks
Za 04.12: Mariam Batsashvili | Schubert op zijn schoonst
Za 26.02: Behzod Abduraimov | Moesorgski's Shilderijententoonstelling
Za 16.04: Seong-Jin Cho | Betorende notenpracht

Inschrijvingen verlopen rechstreeks via de cursuspagina van het Davidsfonds.
Dat kan zowel voor de volledige cursus of per dag. Per sessie betaal je € 46 - € 44 (met Davidsfonds Lidkaart) inclusief concert. 

Davidsfonds Academie
T 016 310 670
www.davidsfonds.be/academie