Muzikale picknick & festival op de Bijlokesite

Zondag 28.05.23

Een gezellig nieuw podium met bescherming tegen zon en regen, gratis concerten voor jong en oud: nu zondag is het weer Côté Jardin! Breng je vrienden, een fles bubbels en een picknickmand mee, of laat je verwennen aan de eetkraampjes en bars. Tussendoor grasduin je in het programma van seizoen 23 | 24, even vers van de pers als het sapje in je hand. Hadden we al gezegd dat de grootste muzikale picknick van Gent met voorsprong het gezelligste evenement van het voorjaar is?

Programma

Alles is volledig gratis en start om 11:00 (welkom vanaf 10:30). Traditiegetrouw brengen we verrassende muziek en concerten die je zelden op een festivalpodium te horen krijgt: van symfonisch klassiek tot gipsyswing.

11:00 Sonico (tuin)
Passionele Argentijnse tango als aperitief? Een aanrader!

12:00 B’Rock & International Opera Academy (Concertzaal)
De Bijlokesite presenteert haar beste operastemmen én barokensemble

12:30 Just Press Play (tuin)
Interactieve familievoorstelling met een hoek af van But What About. Doe je mee?

14:00 Filip Jordens eert Jacques Brel (tuin)
Na Vorst Nationaal doet Jacques Brel-vertolker Filip Jordens ook onze binnentuin vollopen

15:00 Tineke Postma (Aria) (Concertzaal)
Nieuw jazzkwartet van saxofoniste Tineke Postma strikt gitarist Ben Monder (David Bowie)

16:00 Just Press Play (tuin)
Interactieve familievoorstelling met een hoek af van But What About. Doe je mee?

17:00 Overseas (tuin)
Jazz meets world met sax (Toine Thys), Egyptische oud (Ihab Radwan), Braziliaanse percussie (Zé Luis Nascimento) & cello (Annemie Osborne)

18:00 Safety Last! (Concertzaal)
Stille film met soundpainting-concert: dirigent beweegt, ensemble zet instant om in livemuziek

19:30 Antti Paalanen (tuin)
Opzwepende accordeon! Elektronische beats! Bezwerende zang! Finse folk! Allemaal tegelijk door één intrigerende artiest. Dansen maar!

Tussendoor: Glazendraaier Rogier Kappers

 

Honger en dorst

Voor degenen die hun eigen picknickmand niet op tijd gevuld krijgen is Côté Jardin goed voorzien op honger en dorst. Onze vrienden van Coeur Catering zorgen voor allerlei lekkers.

Waar & wanneer

Côté Jardin vindt plaats in de tuinen van de Bijloke. Je kan er op zondag 28 mei je picknicklaken komen spreiden vanaf 10:30 uur en dag genieten van de vele gratis concerten. Klik hier voor meer info over bereikbaarheid. Er worden heel wat extra fietsstallingen voorzien aan de ingangen van de Bijlokesite.


Ontdek concertseizoen 2023 | 24

Ontdek tijdens Côté Jardin het nieuwe concertseizoen 23 | 24 van Muziekcentrum De Bijloke. Op onze infostand kan je terecht voor allerlei brochures.

Nog nooit naar een concert geweest in De Bijloke? Spreek gerust één van onze medewerkers aan en laat je verrassen door het aanbod.