za 13 juni 20:00 - 21:55
GEANNULEERD

The swinging thirties

Symfonieorkest Vlaanderen & Pavel Kolesnikov
13 juni
20:00 - 21:55
  • 13 juni
    20:00 - 21:55
    Pauze 20:45
    Concertzaal
    geannuleerd

Programma

Darius Milhaud
Le boeuf sur le toit

Maurice Ravel
Pianoconcerto in G

Benjamin Britten
Johnson over Jordan (suite) (arrangement door Paul Hindmarsh)

George Gershwin
Catfish row (suite uit Porgy and Bess)

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren. Het bedrag van die donaties wordt gebruikt om de voltijds zelfstandige artiesten te steunen, die door  de annuleringen het hardst getroffen worden. U kan uw voorkeur aangeven via dit formulier.

een fenomenaal feest voor de zinnen, vol krachtige klanken en eigenzinnig raffinement. Dat zal met Ravels Pianoconcerto niet anders zijn. Ravel raakte tijdens zijn Amerikaanse tournee diep onder de indruk van de jazz en zijn swingende ritmes. Hij verwerkte ze in een concerto waarbij haast niemand de voeten stil kan houden.

Bij Le boeuf sur le toit van Milhaud is dat al helemaal onmogelijk. Milhaud verweefde talloze Braziliaanse melodietjes in een ballet dat lekker buiten de lijnen van de werkelijkheid kleurt. Hopla! Ooit al eens op een tafel willen dansen in een Parijs’ café? Dit is uw kans!

Gershwin ten slotte wilde graag serieus genomen worden als klassiek componist, maar floreerde vooral op Broadway. Zijn opera Porgy and Bess is het ronduit geniale resultaat van die spreidstand. Cheers!

 

op een tafel dansen in een Parijs’ café

 

Ik heb jazz gebruikt in mijn muziek, maar vanuit welk perspectief? Dat van een Fransman, uiteraard!

Maurice Ravel

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen
Valentin Uryupin, dirigent
Pavel Kolesnikov, piano