zo 14 juni 15:00 - 17:40
GEANNULEERD

Schuberts laatste drie pianosonates

Ronald Brautigam
14 juni
15:00 - 17:40
  • 14 juni
    15:00 - 17:40
    Pauze 15:40
    Kraakhuis
    geannuleerd

Programma

Franz Schubert
Pianosonate nr. 19 in c, D 958
Pianosonate nr. 20 in A, D 959
Pianosonate nr. 21 in Bes, D 960

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders kunnen hun ticketvoorkeur aangeven via dit formulier.

‘A friend in suffering’, zo werd Franz Schubert treffend omschreven door Samuel Beckett. Schuberts muziek staat immers voor een wereld waarin het zoetste levensgevoel zomaar kan uitmonden in blinde paniek. Hoe hij de uitersten van het emotionele spectrum met elkaar wist te verzoenen, en er bovendien nog goddelijke muziek van wist te maken, het is een raadsel.

Geen werken waarin Schuberts miraculeuze dualisme zo tastbaar is als in zijn laatste drie pianosonates. Toppianist Ronald Brautigam is mateloos geïntrigeerd door de inherente duisternis van Schuberts ‘late’ composities en speelt deze meesterwerken uit de klavierliteratuur uitzonderlijk op één namiddag alle drie na elkaar. Een niet te missen, onvergetelijke Schubertiade.

 
 

In zijn laatste 3 pianosontates is Schuberts dualisme haast tastbaar

 

De thema's van Schubert kennen geen geschiedenis, maar gaan iets uit de weg: hun enige verandering is de verandering van het licht.

Theodor W. Adorno

Uitvoerders

Ronald Brautigam, fortepiano