Piano +

Concerten & tentoonstelling

De Piano in al haar facetten

abo/reeks:
Festivals

De piano is een van dé symbolen van de westerse muziek. Sinds de achttiende eeuw is het instrument zelfs een vaste waarde in burgerlijke interieurs. Piano spelen werd en wordt immers beschouwd als een belangrijke vorm van culturele vorming. Van Mozart over Liszt en Rachmaninov tot Lang Lang en Vlaanderens sympathiekste Thomas, al eeuwenlang spreken deze virtuoze hard-spelende- helden tot de verbeelding. Maar het instrument was ook medium voor swing, experiment, intimistische en extraverte tegendraadsheid, grote vuurballen en kleine nachtmuzieken, ...


Tijdens Piano+ verschijnt het instrument in al zijn diversiteit. Intiem maar ook groots polyfoon onder de handen van Alexandre Tharaud, kleurrijk en expressionistisch in de Tweede Symfonie van Leonard Bernstein. Voyages au bout du piano biedt u dan weer, en dit jaar voor de derde keer, een inkijk in het laboratorium van hedendaagse componisten en pianisten. Zij confronteren het populaire, eeuwenoude en met traditie beladen instrument, met nieuwe technologieën, en artistieke concepten. En Piano Guide nodigt dit jaar, de Nederlandse pianist-componist-experimentalist Reinier Van Houdt uit.

Events in dit thema

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten