Big Little Music

Kamermuziekfestival

Curator: Anneleen Lenaerts

Krijg 20% korting bij aankoop van tickets voor twee of meer voorstellingen.

 
abo/reeks:
Festivals

De voorbije jaren leerde het brede publiek in Vlaanderen me vooral kennen als harpiste in een gouden zaal tussen veel kleurige bloemen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik Wenen en de Wiener Philharmoniker ondertussen al 7 jaar mijn tweede thuis mag noemen.


Aangezien de overige 364 dagen van het jaar in de Oostenrijkse hoofdstad ook bijzonder rijk gevuld en boeiend zijn, ben ik vereerd en dankbaar dat ik nu de kans krijg om een stukje Wenen voor te stellen. Het is een stad die overloopt van muzikale geschiedenis en traditie, zeker als je weet dat componisten zoals Mozart, Beethoven, Haydn en Schubert er zomaar over straat liepen. Met pareltjes die uit hun eerste Weense School voortvloeiden, zal het Hagen Quartett dan ook een mooie symbolische start maken van het festival.
 

Wat voor velen nog een verrassing mag zijn is dat de Wiener Philharmoniker ontstond uit het orkest van de Weense Staatsopera en dat dezelfde muzikanten nog steeds elke dag in de opera spelen. Aankomend in Wenen als een complete opera-leek, voerde ik tijdens mijn eerste seizoen 45 verschillende opera’s uit zonder voorafgaande repetitie. Er werd op die manier dus zeer intensief getimmerd aan mijn liefde voor opera. Ik werd een grote fan van Richard Strauss en zijn werken zoals Rosenkavalier, Ariadne auf Naxos etc. Daarom maken we met Liederabend een reis door mijn favoriete operarepertoire met extra aandacht voor deze grote meneer.


Deze laatst genoemde mogen we natuurlijk niet verwarren met Johann Strauss Jr., die jaarlijks 50 miljoen kijkers gelukkig maakt op 1 januari. Omdat deze bijzondere traditie van Weense walsen een heel belangrijk onderdeel vormt van ons orkest, breng ik een echt stukje Wenen naar België om met jullie op zondag in walsende feestvreugde af te sluiten.
 

Tot op Big Little Music!

Events in dit thema

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten