Big Little Music

Kamermuziekfestival

Wegens succes verlengd: het kamermuziekfestival Big Little Music onder curatele van Anneleen Lenaerts, de vaste harpiste van de Wiener Philharmoniker.

 

‘Wenen is een stad als geen andere’, schrijft de Japanse schrijver Haruki Murakami in een van zijn romans. ‘Je hoeft er maar even te verblijven en dan weet je dat al. Wenen is anders dan Duitsland. De lucht is er anders, de mensen zijn anders. Het eten is anders, de muziek is anders.’ Intussen woon en werk ik al acht jaar in Wenen, en mag ik deze bijzondere stad mijn tweede thuis noemen. Ik kan dan ook bevestigen dat Murakami overschot van gelijk heeft: Wenen is uniek.

En dan hebben we het niet eens over de muziek. Vorig jaar kreeg ik de kans om met het kamermuziekfestival Big Little Music een stukje Wenen naar Gent te halen. De eerste editie was een echt succes, met veel bezoekers en prachtige muziek, veel sfeer en een gemoedelijkheid die je haast ‘echt Wienerisch’ zou kunnen noemen.

Ook voor de tweede editie zetten we in op de wonderlijke muziek die Wenen voortbracht. Samen met mijn goede vriend, de fabelachtige mandolinespeler Avi Avital, breng ik een hommage aan het rijke volksmuziekverleden van de Donaumonarchie. Met de verrassende combinatie harp plus mandoline zullen we een even origineel programma brengen, waarin Weense klassiek en folklore elkaar naadloos aflossen.

Op de tweede avond staat, net zoals vorig seizoen, de vocale muziek centraal. De Ladinische bariton Andrè Schuen is een van de meest beloftevolle Schubertzangers van het ogenblik, en presenteert een wondermooi recital waarin hij samen met begeleider Daniel Heide de bitterzoete liedkunst van Schubert combineert met twee prachtige liedcycli van Mahler.

Voor het slotconcert op zondagmiddag heb ik opnieuw enkele vrienden uit de Wiener Philharmoniker uitgenodigd. Vijf strijkers uit ‘mijn’ orkest presenteren een verfijnd nieuwjaarsprogramma, boordevol zalige walsen en verrukkelijke polka’s. Weenser en zwieriger kunnen we Big Little Music niet afsluiten.

Tot op Big Little Music!

 

Events in deze reeks

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.