vr 7 februari om 20:00 - 21:30
BIG LITTLE MUSIC

Goudprikjes uit de Donaumonarchie

Avi Avital & Anneleen Lenaerts
7 februari
20:00 - 21:30
  • vr 7 februari
    20:00 - 21:30
    Kraakhuis

Programma

Programma NTB

Wanneer hoorde u nog eens een mandoline in de concertzaal? Met optredens in topzalen als Carnegie Hall, Wigmore Hall of de Philharmonie van Berlijn maakte de Israëlische mandolinist Avi Avital maakte zijn instrument weer zo hip als een nieuwe iPhone.

 

Wanneer Avital met zijn doorleefde vingers goudprikjes uit de snaren tovert, zit zelfs de grootste purist zo'n beetje bij deze mandolinester op schoot. De uitnodiging van Anneleen Lenaerts om samen de tweede editie van haar kamermuziekfestival Big Little Music te openen, nam hij dan ook met gretig enthousiasme aan.

Op het programma: muziek op het snijvlak tussen folklore en klassiek, recht uit het oude hart van het multiculturele Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, de Donaumonarchie. Verwacht u aan een concertavond superieur getokkel en gefonkel, gebracht door twee snaarvirtuozen.

 

een avond superieur getokkel door twee snaarvirtuozen

 

Als ik een concert geef, en mensen hebben zich mooi aangekleed en een oppas geregeld, zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om heb hen iets bijzonders te laten horen.

Avi Avital

Uitvoerders

Avi Avital, mandoline
Anneleen Lenaerts, harp