zo 19 januari om 15:00 - 17:00
Nieuwjaarsconcert Stad Gent

Happy New Year Ludwig!

Symfonieorkest Vlaanderen & Adrien Perruchon
19 januari
15:00 - 17:00
  • zo 19 januari
    15:00 - 17:00
    Pauze 15:45
    Groenzaal

Programma

Gioachino Rossini
Guillaume Tell (ouverture)

Ludwig van Beethoven
Romanze nr. 2 in F voor viool en orkest, opus 50

Franz Liszt
Pianoconcerto nr. 1 in Es

Ludwig van Beethoven
Symfonie nr. 5 in c, opus 67

Traditiegetrouw organiseert De Bijloke het nieuwjaarsconcert voor de Stad Gent. Dit concert is gratis, tickets kan je winnen via een wedstrijd in de decembereditie van het Stadsmagazine.

 

Stel het je voor: een 250-jarige Ludwig, die een heel jaar lang verplicht verjaardagstaart moet eten. Hij zou er waarschijnlijk niets aan vinden. Maar dat zijn muziek in 2020 op zowat alle pupiters ter wereld staat, zou de jarige Beethoven ongetwijfeld plezieren.

Bij wijze van nieuwjaarsgroet pakt het Symfonieorkest Vlaanderen graag uit met Beethovens meest iconische werk: de Vijfde symfonie. Breekbare stralen van hoop tussen de donkere schaduwen van het noodlot: Beethovens 'vijfde' blijft een werk dat ons midden in onze menselijkheid treft. In zijn Romance voor viool en orkest is van die donkerte echter niets te merken.

En ook Rossini, die grote bewondering voor tijdgenoot Beethoven koesterde, is een meester van het licht. Liszt ten slotte keek net als Beethoven in zijn pianomuziek vele decennia vooruit: tot voorbij de grenzen van het hoorbare. Een nieuwjaarsconcert in stijl!

Download het programmaboekje

 

Beethovens meest iconische werk: de Vijfde symfonie

 
abo/reeks:
Keuze-abonnement

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen
Adrien Perruchon, dirigent
Yeol Eum Son, piano