Façade: De laatste dagen van Mata Hari

Claron McFadden & Claire Chevallier
4 december
20:00 - 21:15
  • wo 4 december
    20:00 - 21:15
    Kraakhuis

Programma

Muziek van Camille Saint-Saëns, Arnold Schönberg, William Walton, Jules Massenet, Maurice Ravel, Henri Duparc, Erik Satie, Claude Debussy & Francis Poulenc

Mata Hari: in vredestijd werd ze als erotische danseres bejubeld en bemind door de machtigste mannen van het continent. In oorlogstijd werd ze als vermeende spionne door diezelfde mannen genadeloos terechtgesteld.

 

Wat ging er om in de hoofden van haar bewonderaars en beulen, door welke verlangens, angsten en agressie werden zij bevangen? En waarom kunnen wij – honderd jaar na haar dood – haar mysterie nog altijd niet doorgronden?

In dit theatrale liedrecital wordt Mata Hari’s verhaal verteld door Josse De Pauw op een filmscherm, vanuit het perspectief van de vele mannen in (en na) haar leven. Sopraan Claron McFadden en pianiste Claire Chevallier bieden een weerwoord met muziek van Mata Hari’s tijdgenoten en brieven van de roemruchte danseres zelf.

 

Een theatraal liedrecital met Josse De Pauw als verteller

abo/reeks:
Keuze-abonnement

Ik ben moe van dat vechten tegen het leven en ik wil een van tweeën: óf een fatsoenlijke moeder zijn óf ik ga leven zoals me hier zo schitterend wordt aangeboden. Ik weet wel dat dat leven eindigt met een ongeluk – maar daar ben ik overheen

Mata Hari

Uitvoerders

Claron McFadden, zang
Claire Chevallier, fortepiano
Josse De Pauw, acteur (film)

Muziektheater Transparant
Jean Lacornerie, mise-en-espace & scenografie
Peter Quasters, lichtontwerp
Viviane Coubergs, kostuums
Deep Focus, film
Willem Bruls & Tobias Kokkelmans, dramaturgie