Concert in de Sint-Baafsabdij

Ruimte is ritme is ruimte

Joey Baron & Robyn Schulkowsky
26 september
20:00

Programma

Steve Reich
Drumming (Part I)

John Luther Adams
Qilyaun

Joey Baron / Robyn Schulkowsky
Now you hear me

Weinig drummers hebben het in zich om met stokken en vellen, bekkens en brushes een totaal eigen universum te creëren. Joey Baron is zo iemand.

 

De goedlachse Amerikaan met de kale schedel speelde met groten als Art Pepper, Stan Getz en Dizzy Gillespie, verkende zijpaden naar pop en nieuwe muziek en is een gangmaker binnen de New Yorkse downtown-scene. Geen krachtpatser die met virtuoos bravourespel de spierballen rolt, maar een raszuiver musicus die luistert naar wat de beats en grooves hem ingeven.

 

Op vraag van Muziekcentrum De Bijloke werkte hij samen met partner Robyn Schulkowsky, Ictus ensemble en een legertje percussionisten een uniek slagwerkconcert uit waarin de ritmes - letterlijk én figuurlijk - uit alle hoeken van de ruimte komen en in dialoog gaan met de omgeving.

 

Dit concert kent een VVK/Kassaprijs van €14/€20. Als u dit concert meeneemt in een abonnement betaalt u de VVK prijs. 

 

Een uniek slagwerkconcert waarin de ritmes uit alle hoeken van de ruimte komen

 

 
Luisteren buiten je comfortzone, daar gaat het om. Niet op automatische piloot spelen, maar écht luisteren naar de geluiden die je maakt en zo het verloop van de muziek bepalen. Er gaat niets boven een dialoog met mensen die op dat niveau musiceren en op die manier luisteren.
Joey Baron

Uitvoerders

GAME Percussiekwartet

Joey Baron, drums & percussie
Robyn Schulkowsky, drums & percussie

Percussionisten Conservatorium Gent i.s.m Baron-Schulkowky

In samenwerking met Historische Huizen Gent