Ula Sickle & Stine Janvin ft. HYOID Contemporary Voices

Scores for Body and Voice: Horizontal Chorus
6 april
16:30 - 20:00
 • za 6 april
  16:30 - 17:00
  Businessfoyer
  gratis
 • za 6 april
  17:30 - 18:00
  Businessfoyer
  gratis
 • za 6 april
  20:00 - 20:30
  Businessfoyer
  gratis

Programma

Scores for Body and Voice: Horizontal Chorus (ca. 30 minuten)

—‘You have to lie down for what you stand for. You don’t only have to stand you can also lie down.’ (Jacob Wren)

Choreografe Ula Sickle rondde pas een residentie in kunstencentrum Wiels af, waarin ze een reeks site specifieke performances ontwikkelde voor de openbare ruimte. De stukken voor lichaam en stem zijn speciaal ontwikkeld voor sterk resonerende ruimtes die de stem op natuurlijke wijze versterken.

Sickle vroeg vocaliste Stine Janvin voor Horizontal Chorus een stuk te schrijven dat zou worden uitgevoerd door HYOID. Zowel de partituur als de choreografie zijn geïnspireerd op de tekst 'In Love with the Movement of the World' van Jacob Wren.

Horizontal Chorus, evenals de andere stukken uit de reeks, zijn deel van Sickles onderzoek naar lichaam en stem in de openbare ruimte, naar gebaren van weerstand.

 

nieuw werk van Ula Sickle en Stine Janvin door vocaal ensemble HYOID

 

Ula Sickle (geb. 1978) is een choreografe en performancekunstenares die woont en werkt in Brussel. Ze creëert performances en kunstwerken op de grens tussen verschillende disciplines. Ze waagt zich geregeld buiten de canon van de hedendaagse dans en voegt dan elementen uit de streetdance, de clubcultuur of massaconcerten toe. Haar werken komen voort uit een scherpe observatie van de werkelijkheid om ons heen, en hoe ons dagelijks leven verandert door nieuwe technologieën. Vaak zijn ze opgebouwd rond sterke uitvoerende kunstenaars.
 

HYOID is een vocaal ensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek en gevestigd in Brussel. De zeer uitgebreide ervaring en techniek van de klassiek getrainde zangers maakt dat Hyoid elke productie met een open geest tegemoet gaat. Het ensemble deinst er niet voor terug om traditionele concert formats in vraag te stellen en uit te breiden en cultiveert nauwe samenwerkingen met componisten, uitvoerders en artiesten van haar generatie. Het ensemble, met een bezetting van 2 to 8 zangers naargelang de productie, zingt naast a capella ook met instrumentale ensembles en electronics.

Zij gaan aan de slag met 'She made an obscene gesture', een nieuw stuk van de Noorse vocaliste/geluidskunstenares Stine Janvin. 

 

 

Uitvoerders

Ula Sickle, concept en choreografie
Stine Janvin, compositie
Jacob Wren, tekst 'In Love With the Movement of the World' (2018)

HYOID Contemporary Voices


Julie Calbète (sopraan)
Fabienne Seveillac (mezzosopraan)
Andreas Halling (tenor)
Jean-Manuel Candenot (bass-bariton)