HYOID ft. Stine Janvin en Ula Sickle

Scores for Body and Voice: Horizontal Chorus
za 6
april

Programma

Scores for Body and Voice: Horizontal Chorus

—‘You have to lie down for what you stand for. You don’t only have to stand you can also lie down.’ (Jacob Wren)

Choreografe Ula Sickle rondde pas een residentie in kunstencentrum Wiels af, waarin ze een reeks site specifieke performances ontwikkelde voor de openbare ruimte. De stukken voor lichaam en stem, zijn speciaal ontwikkeld voor sterk resonerende architecturen die de stem op natuurlijke wijze versterken.

nieuw werk van Ula Sickle en Stine Janvin door vocaal ensemble HYOID

 

Ula Sickle (geb. 1978) is een choreografe en performancekunstenares die woont en werkt in Brussel. Ze creëert performances en kunstwerken op de grens tussen verschillende disciplines. Ze waagt zich geregeld buiten de canon van de hedendaagse dans en voegt dan elementen uit de streetdance, de clubcultuur of massaconcerten toe. Haar werken komen voort uit een scherpe observatie van de werkelijkheid om ons heen, en hoe ons dagelijks leven verandert door nieuwe technologieën. Vaak zijn ze opgebouwd rond sterke uitvoerende kunstenaars.
 

HYOID is een vocaal ensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek en gevestigd in Brussel. De zeer uitgebreide ervaring en techniek van de klassiek getrainde zangers maakt dat Hyoid elke productie met een open geest tegemoet gaat. Het ensemble deinst er niet voor terug om traditionele concert formats in vraag te stellen en uit te breiden en cultiveert nauwe samenwerkingen met componisten, uitvoerders en artiesten van haar generatie. Het ensemble, met een bezetting van 2 to 8 zangers naargelang de productie, zingt naast a capella ook met instrumentale ensembles en electronics.

Zij gaan aan de slag met 'She made an obscene gesture', een nieuw stuk van de Noorse vocaliste/geluidskunstenares Stine Janvin. 

 

 

Uitvoerders

Ula Sickle, concept en choreografie
Stine Janvin, compositie

HYOID
Fabienne Seveillac, mezzosopraan
Els Mondelaers, mezzosopraan
Andreas Halling, tenor
Jean-Baptiste Vereyt-Logerias, bariton

 

 
Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten